• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Adana Umut Der, Suriyelilerle kahvaltıda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Adana Umut Der Gıda Bankası, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Adana'ya yerleşen Suriyeli mülteci ailelere yönelik kahvaltı programı düzenledi.
Merkez Park'taki kahvaltıya aileleri ile katılan muhacir Suriyeliler; Umut Der tarafından kendilerine yapılan ikramlarla kahvaltılarını yaptı.

Ramazan ayı öncesi tam bir piknik havasında geçen programda; küçük çocukların sevinci görmeye değerdi. İlahi ve ezgiler söyleyip gönüllerince eğlenen çocuklar, kendilerine dağıtılan oyuncaklarla ve çeşitli hediyelerle güzel bir gün geçirdi.

Program boyunca tüm Suriyeli ailelerle tek tek ilgilenip sohbet eden Umut Der yetkili ve gönüllüleri; Suriyeli muhacir kardeşlerine, Adanalı ensar kardeşlerinin yanlarında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Düzenlenen kahvaltı etkinliği hakkında bilgi aldığımız Adana Umut Der Gıda Bankası başkanı Selahaddin Yeniay, "Umut Kervanı Platformuna üye derneğimiz, Suriyeli mülteci ailelere yönelik böyle bir kahvaltı programı düzenledi. Amacımız, Adana'da yaşayan Suriyeli aileleri bir araya getirerek kaynaştırmak idi. Hem Suriyeli aileler hem de dernek üye ve gönüllülerimiz ile vatandaşların bir araya gelmesiyle güzel bir buluşma oldu. Bir de çocuklara çeşitli oyuncak ve hediyelerimiz oldu, böylelikle onlar da sevinmiş oldu. Hamd olsun programımız amacına ulaştı. Suriyeli kardeşlerimiz de düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti bizimle paylaştılar. İnşallah bir şekilde hayırlara vesile olmuşsak ve Suriyeli kardeşlerimizin sevinmelerine vesile olmuşsak, ne mutlu bizlere."dedi.
Yapılan kahvaltının ardından aileler, ağaç gölgeliklerinde oturup sohbet ederken, çocuklar hep birlikte oyunlar oynadı.

Programın sonuna doğru ilahiler eşliğinde halay çeken Umut Der gönüllülerine Suriyeliler de katılırken etkinlik tam bir düğün havasında geçti.
Program Arapça ve Türkçe yapılan dua ile son buldu.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir