• DOLAR 32.498
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2404.203
  • ...
Umman Müftüsü, uluslararası kuruluşları Hintli Müslümanlara yardım etmeye çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh Ahmed bin Hamad El Halili, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, uluslararası kuruluşların, Müslüman Hintlilerin gördüğü zulme sessiz kalmasına tepki gösterdi.

El Halili, "Müslümanların hakları, Müslümanların kendi aralarında bile çiğneniyor da parmaklarını bile kıpırdatmıyorlar? Peygamberimizin, 'Müslüman Müslümanın kardeşidir; Müslüman Müslümanı yüzüstü bırakmaz ve onu hor görmez' sözü nerede kaldı?" dedi.

"Dünyanın vicdanı ne zaman uyanacak? Müslümanlar gafletlerinden ne zaman uyanacaklar?" diye soran El Halili, bu uyanışın bir an önce gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Hindistan'daki Müslüman sayısının 200 milyon olduğu tahmin ediliyor ve bu da Hindistan'ı, Endonezya ve Pakistan'dan sonra Müslüman sayısı bakımından dünyanın üçüncü ülkesi yapıyor.
Buna rağmen Müslümanlar, Hindistan nüfusunun yalnızca yüzde 15'ini oluşturuyor ve bu nedenle Hindu çoğunluklu ülkede en büyük azınlığı oluşturuyor.

Hindistan'da mahkeme, Uttarkand eyaletinin Nainital kentindeki  çoğunluğu Müslüman olan 4 bin 500 ailenin evinin yıkılmasına karar vermişti.

Hintli yetkililerin bir demiryolu projesi için evlerini boşaltma kararı almasının ardından şimdilerde Müslümanlar sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir