• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Avrupa İslam Âlimleri Birliği'nden Mısır açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Avrupa İslam Âlimleri Birliği adına bir basın açıklaması yapan Wiesbaden Vahdet Camii İmamı Molla Muhammed Dündar, Mısır halkının seçimle işbaşına getirdiği Muhammed Mursi'nin şahsında ümmete karşı gerçekleştirilen askeri darbeyi tel'in ettiklerini belirtti.


Avrupa İslam Âlimleri Birliği adına basın açıklamasını okuyan Molla Muhammed Dündar, Avrupa ülkeleri darbenin İslam'a ve Müslümanlara yönelik gerçekleştiği için buna sessiz kaldıklarını belirtti.


Dündar, "Müslümanlara karşı yapılan en ağır cezalar, darbeler, savaşlar, öldürmeler gibi durumlarda demokrasi tellalları kayboluyor veya lal kesiliyorlar. Çünkü darbe İslam'a, Müslümanlara ve Müslüman olan bir Cumhurbaşkanına karşı yapılmıştır. Durum böyle olunca demokrasi havarileri için iş hiç de önem arz etmez oluyor ve tarihte ilk defa darbeye Darbe denilmiyor. Neticede 'Demokrasi benim inanç, kural ve öğretilerime uyanlar için uygulanır gerisi bizi ilgilendirmez' demeye mi getiriliyor" dedi.


"Herkes yaptığının hesabını vereceği güne hazırlanmalı" diyen Dündar, "Bizler bu insanlık dışı demokrasi ve hürriyet anlayışına zıt darbeyi ve arkasındakileri kınıyor ve bunun yanı sıra Mısırlı Müslüman Kardeşler'imizin yanında olduğumuzu bütün dünyaya ilan ediyoruz" dedi. (Necdet Demirelli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir