• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
"Halkın iradesine el konulmasını reddediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin Almanya'nın Düselldorf şehrinde düzenlediği "Demokrasiye Saygı Mitingi", Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti.


Mitingde Avrupa Parlamentosu eski başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik birer konuşma yaptılar.


Bakan Ömer Çelik, kalabalığı selamladıktan sonra sözü Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı tertip edilen askeri darbeye getirdi. Bakan Çelik, "Halkların iradesine darbelerle, cuntalarla el konulmasını reddediyoruz" dedi.


Konuşmasında Türkiye'deki gündeme dair konulara da yer veren Bakan Çelik, "Türkiye'de son günlerde yeni bir gündem oluşturuldu. Sanki Türkiye'de Sünni ve Aleviler arasında bir çatışma ortamı varmış gibi özellikle dış basında çok yazılar okuyoruz. Ama bunlar bizim değerlerimizi bizim kardeşliğimizi bilmedikleri için öyle konuşuyor" dedi.


Bakan Çelik, çözüm sürecine de değindiği konuşmasında, artık kimsenin Kürd halkına karşı inkâr ve asimilasyon politikası uygulayamayacağına vurgu yaptı. (Necdet Demirelli/Basri Özmen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir