• DOLAR 32.206
  • EURO 34.991
  • ALTIN 2510.219
  • ...
CHP'li Müslim Sarı'dan erken seçim açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde altılı masa liderlerinin gerçekleştirdiği  toplantının cumhurbaşkanlığı adaylığı ve milletvekili seçimleri konusunda bir başlangıç olduğunu vurgulayan Sarı, "Bu başlangıçlardan biri komisyonlara havale ediliyor. Diğeri ise liderlerin kendi yöntemleriyle yürütecekleri bir sürece giriliyor. 20 gün boyunca cumhurbaşkanlığı adaylığı için diplomasi süreçleri yürütülecek. 26 Ocak'ta da hep birlikte bu başlıkları ele alacaklar. Ancak 30 Ocak toplantısında bir aday açıklanacağını düşünmüyorum." dedi.

Seçim tarihine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sarı, 

"Hazirana bırakmadan ama 6 Nisan'dan sonra mümkün olduğu kadar erken bir tarih bakılıyor. Şimdi bir iktisadı karar aldığınız zaman onun olumlu sonuçlarının da ortaya çıkması için de bir zamana ihtiyaç var. O zaman geliyor optimuma, sonra inişe geçiyor. Tam orayı ayarlayarak diyor ki 'bu hazirana kalmasın ama bir ay sonra da olması işte en uygun takvimi bulalım'

AKP'nin şubatın sonuna kadar, iki ay daha parlamentoyu çalıştıracağını düşünüyorum. Türban düzenlemesi, EYT düzenlemesi... Bunları peyderpey getirecekler. Mart ayının başlarında parlamentonun fesh edileceğini, 14 Mayıs'ta da seçim yapılacağını düşünüyorum. " dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir