• DOLAR 32.423
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2383.617
  • ...
Bakan Bozdağ: Türkiye yeni Anayasayı mutlaka yapacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Avukatlar Buluşması'na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk alanında yapılan reformları anlattı. Türkiye'de hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Bozdağ, en önemli eksikliğin yeni Anayasa olduğunu kaydetti.

Bakanlıkça yürütülen yeni Anayasa çalışmalarının içinde savunma hakkının ayrı bir başlık altında müstakil olarak düzenleneceğini vurgulayan Bakan Bozdağ "Milletimiz bu büyük uzlaşmayı sağlayacak bir çoğunluğu bugün olmazsa yarın ama eninde sonunda tesis edecek. Türkiye yeni Anayasayı mutlaka yapacaktır. Biz geciktiğimizle kalacağız. Gönlümüz arzu ediyor ki yeni Anayasa yapılırken bu Anayasa için ter dökenlerden biz de olalım. Onun şerefine, bu kadrolar nail olsun. Daha fazla gecikmeye, Türkiye'nin tahammülü yoktur." dedi.

Başörtüsü yasakları, hukuksuzluklar, zulümler bitti

Bozdağ "İnşallah önümüzdeki dönemde hak arama yollarının önündeki diğer engelleri kaldırmak da bizim boynumuzun borcudur. Bunun üzerinde hassasiyetle durmaya devam edeceğiz. Türkiye'mizin hukuk devleti vasfını, insan hak ve hürriyetleri ve diğer alanlardaki vasfını geliştirmek ve güçlendirme konusunda kararlı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Eğitim-öğretim hakkının önündeki başörtüsü yasakları ve diğer hukuksuzluklar zulümler bitti mi? Bitti. Dün bunları Türkiye'de konuşmak felaketti. 2008'de MHP ile beraber biz Anayasa'nın 10. ve 42. Maddesine müdahale ettik. '411 el kaosa kalktı' dediler. Anayasa Mahkemesi geçit vermedi.  CHP, Anayasa Mahkemesi'nin kapısında neredeyse yatak serdi. Her olayı oraya taşıyor ve mahkemeye götürüyor. Adeta milleti yargılatıyor. Şimdi oradan buraya doğru dönüp bir bakmak lazım." ifadelerini kullandı.

Dünyanın dört yanından gelen Müslümanlar Ayasofya'da ibadet edebiliyor

"Ayasofya'nın ibadete açılması, Türkiye'deki demokratikleşme, hukuk devleti, din ve vicdan hürriyeti konusunda bizim aldığımız mesafenin başka bir somut göstergesidir. 'Yapamazlar, edemezler, açamazlar, yürekleri yetmez' dedi ve dediler." diyen Bozdağ "Şimdi İstanbullular Ayasofya'da ibadet ediyor mu? Aziz Türk milleti ibadetini yapıyor mu? Ve dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar ibadetini yapıyor mu? Hepsini yapıyor. Bambaşka bir noktaya Türkiye geldi. İnşallah bundan sonra daha ileri noktalara birlikte taşıyacağız. Birlikte ülkemizi daha güçlü kılmak için dünden daha çok çalışarak yol almaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir