• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
"Türkiye ve Mısır'da tezgâhlanan oyun aynı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Mısır halkının büyük oranda desteğiyle seçilmiş olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümete yönelik darbeye tepkisini dile getiren AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, son yıllarda Ortadoğu'da diktatörlerin devrilmesiyle büyük bir değişim ve dönüşün yaşandığını söyledi.

 

"Türkiye'de tutmayan oyun Mısır'da tutturulmak isteniyor"
Demokrasi ile İslam'ın yan yana gelebildiğini öne süren Aras, "Türkiye'ye oynanan oyun tutmayınca, aynı oyuncular zaman kaybetmeden bu kez, "Türkiye'nin ayağını Mısır'da kıralım, sonra gelip kırılmış ayağıyla Türkiye'yi daha kolay devirelim" hesabıyla Mısır'a yöneldiler ve Türkiye'deki oyunun aynısını orada oynamaya başladılar. Neticede 41 yıllık bir diktatörlüğün yıkılmasından sonra henüz bir yıllık demokratik sivil iktidar dönemini yaşayan Mısır, elbette Türkiye gibi gemideki delikleri kapatma şansını zamansal olarak elde edemediği için yasal ve anayasal savunma sistemi ile reformları da Türkiye gibi güçlü olmadığı için bu boşluklardan istifade eden küresel oyuncular, maalesef Cumhurbaşkanı Sayın Mursi ve Hükümete askeri bir darbe düzenlediler" dedi.

 

"Mısır'da milyonlar öfkeli bir şekilde iradesini geri istiyor"
Dünyanın neresinde olursa olsun bir ülkede diktatörlüğe, haksızlığa, zulme, baskıya ve sömürge rejimine karşı toplumsal bir değişim direnci gelişmiş ve ardından değişim gerçekleştirilmişse, bu lezzeti tadan toplumun bir daha eski düzene dönmeyeceğini vurgulayan Aras, "Nitekim bugün Mısır'da milyonlar öfkeli bir şekilde iradesini geri istiyor. "Mursi'yi geri verin yoksa kefenimizi giymişiz onu almadan hiçbir yere gitmeyiz, ölmeden de gitmeyiz" diyor. Umarız darbeciler ve küresel işbirlikçileri Mısır'da halkın bu direnişine karşı kan dökmeden, iç savaşı getirmeden hata yaptıklarını anlarlar ve iradeyi irade sahibine geri teslim ederler. Zaten bundan öte hiçbir yol ve çözüm de yoktur" ifadelerini kullandı.

 

"Mısır'daki İhvan'ın haklı direnişini selamlıyoruz"
Darbeci ve kafatasçı zihniyetin hiçbir zaman bu şekilde iflah ve iktidar olamayacağının altını çizen Aras, "Darbecileri ve küresel işbirlikçilerini şiddetle kınayarak, Mısır'daki İhvan'ın haklı direnişini selamlıyor ve sonuna kadar desteklediğimizi belirterek, tüm halkımızdan bu mübarek Ramazan ayına girerken, Mısır halkına bol bol dua etmesini diliyorum" diye konuştu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir