• DOLAR 32.495
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2434.01
  • ...
Cizre İpekyolu ölüm saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, yaptığı yazılı açıklamada yıllardır özlemle bekledikleri duble yol ve köprünün hizmete girdiğini ancak, Türkiye'yi Irak'a bağlayan bu uluslararası stratejik yolun milyon dolarlar harcandığı halde doğru düzgün bir şekilde tamamlanmadığını söyledi.

 

Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan en önemli geçiş güzergâhı olan Cizre'nin Lojistik marka bir şehir olma yolunda ilerlediğini, bununda en önemli kolunun karayolu taşımacılığı olduğunu ifade eden Çağlı, özellikle yeni köprü ve kavşakların birçok kazaya davetiye çıkararak, ciddi trafik problemlerinin yaşanmasına sebep olduğunu dile getirdi.

 

Kavşaklar ve çukurlar tehlike saçıyor
Cizre artık yoğun bir ihracat potansiyeli ile büyüyen bir şehir olduğunu ve bölgede kara nakliyeciliğinin yoğun olarak yapıldığını dile getiren Çağlı, bu yeni yol çevresinde son aylarda çok sayıda kaza yaşandığını söyledi.
"Bu yolun hangi standartlara göre yapılarak hizmete girdiğini yetkililere soruyorum" diyen Çağlı, her gün binlerce aracın girip çıktığı yeni yolun bu yüzünden, tehlike saçmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

 

Göz yumulmasın
Karayollarının sorunu çözmesini isteyen Çağlı, açıklamasına şu ifadelere yer verdi: "Ortadoğu'ya açılan en önemli yol kaderine terk edildi. Bunca paralar harcanarak hizmete açılan bu yollarda sorunlar bitmedi. Ne güvenli bir köprü, ne de düzgün bir kavşak göremiyoruz.

 

Özellikle Cizre- Nusaybin Karayolu güzergâhında, Cizre şehir ve Yeni köprü yolunu birbirinden ayıran, Cizre Devlet Hastanesi önündeki kavşağın düzeltilerek iyileştirilmesi gerektiği inancındayız. Çünkü bu kavşakta birçok trafik kazasına tanık olduk. Yollarda bariyerler ve levhalar yetersiz durumda.
Yapımı yeni tamamlanan 2.Köprüde ise sinyalizasyon ve bariyerlerin bulunmadığını, gelen geçen araçların Dicle Nehri'ne uçma riski taşıdığını herkes görüyor."

 

Cizre - Silopi ve Yeni Şırnak yolundaki bağlantı kavşağının da yetersiz olduğunu ve bu sebeple herkesin perişan olduğunu dile getiren Çağlı, şoförler başta olmak üzere, vatandaşların bu bozulmuş yollarda gelip gitmekte zorlandığını kaydetti.

 

Son olarak buradan yetkililere çağrıda bulunan Çağlı, "Bu memlekete hizmet edenlerin, her şeyi oldu-bittiye getirmesi doğru değildir. Bu problemi bir an önce çözmeliyiz" dedi. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir