• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Diyanet-Sen'den dayanışma yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Memur-Sen'e bağlı 500 üyesi olan Diyanet-Sen Batman şubesi hem ramazanda imamların katılmakta zorluk çekeceği iftar yemeğini erkenden verebilmek hem de yaptığı kongreyle yeni şubesini açtığı için üyelerine dayanışma ve kaynaşma yemeği verdi.

 

Yemeğe HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın, HÜDA PAR İl Başkanı Aydın Gök, Memur-Sen Batman şube Başkanı M.Şafi Özperk, Sağlık-Sen Batman şube Başkanı Zahir Seven, Diyanet-Sen Başkanı Hamit Ergin ve üyeleri katıldı.

 

Diyanet-Sen Başkanı Hamit Ergin yaptığı açıklamada "ilk şube olduğumuz için bu sene biraz farklı oldu. Her sene bu tat ramazan orucunda verdiğimiz bir yemektir. Oruç'ta imamlar açısından biraz sıkıntı yapıyordu. Bu seneki yemeğimizi bütün imamlar özellikle bayan hocalarımızda katılsınlar diye biz bunu ramazan öncesine çektik. Yani aslında oruçta her yıl verilen bir yemektir. Personeller teravih namazlarına gittikleri için özellikle köydekiler gelemiyorlar. O yüzden hem iftar yemeği yaptık hem de ilk şube seçimimiz oldu, bunu da kutluyoruz ve ramazan ayındaki vereceğimiz iftarı da bugüne almış olduk. Allah'u Teâlâ bizi görevimizde mahcup etmesin" dedi. (M.Fatih Akgül/Mehmet Mikyas/Yasir Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir