• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sündüs (Miran) yaylası katliamı siyasilerin gündemine taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Konuyla ilgili olarak Mazlum-Der'den bir heyet Saadet Partisi Van il başkanlığını ziyaret etti.

 

Daha önce Van'daki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Sündüse davet eden Mazlum-Der heyeti şimdi de siyasi partileri davet ediyor. Bu kapsamda aralarında Hür Dava Partisi Van il başkanlığı, Saadet Partisi ve BDP'nin bulunduğu siyasi partileri ziyaret etti.

 

Konuyla ilgili İLKHA'ya bilgi veren Mazlum-Der Van Şubesi yönetim kurulu üyesi Şahin Aladağ, daha önce kentteki STK'ları ziyaret ettiklerini hatırlatarak, "HÜDA PAR Van il başkanlığı, Saadet Partisi ve BDP'yi de bu kapsamda ziyaret ettik önümüzdeki günlerde ayrıca AK Parti Van il başkanlığını da ziyaret edeceğiz" dedi.

 

Saadet Partisi Van il başkanlığına yaptığı ziyarette konuşan Aladağ, 1993 yılında Sündüs yaylasında yaşanan katliamla ilgili bilgi vererek, katliamın yıldönümü olan 18 Temmuzda düzenlenecek olan anma etkinliği için parti teşkilatını Sündüs'e davet etti.

 

"Sündüs yaylası katliamıyla ilgili ilginç detaylar…"
24 kişinin katledildiğini ve bunların otopsilerinin dahi yapılmadığını belirten Aladağ, "Köyde bu konuyla ilgili ifade veren insanların tüm ifadeleri kayıtlara geçirilmemiş. Onların verdiği ayrıntılar var. O zaman savcıya söylemelerine rağmen savcının verdiği tutanaklarda onların bilgileri yok. Onun dışında bu konuyu araştırmaya giden bir Avukat Bahçesaray'daki jandarmanın kendisini çağırdığını, bu işe neden uğraştıklarını, olayın failinin belli olduğunu ve Van cezaevinde yatan PKK'li bir kişi olduğunu söylemişler. Avukat gelip araştırınca böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıkıyor. Daha sonra bu avukat bizim izlenimlerimizce tehdit ediliyor ve 2011'de bu avukat evini de alarak buradan taşınıyor ve dava açmıyor" şeklinde konuştu.

 

"Elimizden geleni yapacağız"
Sündüs'te yaşanan katliamla ilgili ellerinden geleni yapacaklarını aktaran Saadet Partisi Van İl Başkanı Necip Yavuzer, "Bu konuda elimizden gelen katkıyı inşallah sunacağız" diye konuştu.

 

Heyet karşılıklı bilgi alışverişinden sonra buradan ayrıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir