• DOLAR 32.759
  • EURO 35.04
  • ALTIN 2442.212
  • ...
Akar: Yunanistan, maceraya heveslenme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan'ın yapılan davetlere gelmediğini, bununla birlikte Türkiye'yi yeni Osmanlıcılık, revizyonizm, yayılmacılık gibi kavramlarla suçlamaya çalıştığını anlatan Akar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu tür söylemlerin hiçbir anlamı, temeli yok. Mevcut statükoyu bozan, adaları silahlandıran Yunanistan. Ülkemizin dibine kadar gelip provokasyon yapan Yunanistan. Daha dün balıkçı teknemize ateş açan Yunanistan. 'Yavuz hırsız, ev sahibini bastırır' anlayışıyla iç politik sebeplerle her şeyi yapıyor, gerginliği artırıyorlar.

Yunan halkının da refahının aleyhine olacak şekilde bu tür girişimlerde bulunmaya devam ediyorlar. Biz de bunlara hem sahada hem masada gerekli cevabı verdik, vermeye devam ediyoruz. Biz, herhangi bir şekilde provokasyonda, saldırıda, tacizde bulunmuyoruz ama bize yapılan hiçbir tacizi de karşılıksız bırakmayacağımızı söylüyoruz. Tüm birliklerimiz de bu konuda talimatlı. Bu konuda azimli, kararlıyız. Güvendiğiniz dağlara karlar yağmadan, aklınızı başınıza alın, ayaklarınız yere bassın. Biz gerçekten samimi olarak dostluk elimizi uzatıyoruz, bu dostluk elimizi tutmakta gecikmeyin, tereddüt etmeyin."

"Başkalarını arkanıza alarak, bir maceraya sakın heveslenmeyin"

Yunanistan'ı uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından vazgeçmeye davet eden Akar, "Bununla bir yere varamazsınız." uyarısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir