• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Birçok Kişiye Umut Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BELÇİKA - Dünyanın birçok yerinde yaptığı yardım faaliyetleri ile tanınan Avrupa Yetim-Der çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda dernek, Ramazan ayı dolayısı ile düzenleyecekleri yardım kampanyasını halka duyurmak için Avrupa genelinde tanıtım etkinlikleri düzenliyor. Etkinlikler kapsamında derneğin ilk durağı Belçika El Gazali Eğitim ve Kültür derneğinin El Gazali Camisi oldu.
 
Etkinliği Yetim-Der genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş ve Almanya Bopfingen Temsilcisi Yusuf Baygın gerçekleştirdi. Baygın etkinlikte, derneğin kuruluş amacını, bu amaç doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştıklarını, muhtaçların ihtiyaç derecesini nasıl tespit ettiklerini, bu güne kadar yaptıkları yardımları ve düzenledikleri `Yetim Aile`, `Kardeş Aile` ve `Öğrenci Okutma` gibi yardım projelerini tanıttı. Ardından Hüseyin Ateş, bulundukları yardımlar sırasında karşılaştırdıkları yürekleri parçalayan olayları, gördükleri insanlık dışı uygulamalardan kaçan ve mülteci kamplarına sığınan Afrikalı Müslümanların yaşadıkları insanın kanını donduran olayları, en gelişmiş şehirlerde açlık ve yoksullukla mücadele veren ihtiyaç sahiplerinin yaşadıkları dramı video ve fotoğraflarla yardımseverlerle paylaştı.
 
Baygın, yardımseverlerin dilerlerse, sadece bayramlarda veya bir seferlik yapacakları yardımların haricinde, yetim bir aileye ya da muhtaç bir aileye kardeş aile kampanyasıyla düzenli olarak destek olabileceklerini ve öğrenci okutma projesiyle de gelecekte toplumda İslami ahlaka sahip, bilgili, örnek ve önder şahsiyetlerin yetişmesi için bir öğrenci okutabileceklerini söyledi. Yardımseverlerin dilediği takdirde bu aile veya öğrencilerle iletişim kurabileceklerini ve onların durumlarını takip edebileceklerini aktardı.
 
Daha önce Türkiye`nin birçok şehrinde yardımlarda bulunduklarını, özellikle de Van depreminde yapılan yardımlardan yerine ulaşan yardımları yapan sayılı kurumlardan biri olduklarını söyleyen Ateş, kısa bir süre önce de Afrika`dan geldiklerini, orada dünyanın en büyük mülteci kampı olan Dadaab Mülteci Kampında yardımlarda bulunduklarını ve kampta yaşadıkları olayları aktardı. Ayrıca Ateş, yapılan yardımlar doğrultusunda Ramazan ayında Afrika`ya bir daha gitmeyi planladıklarını da söyledi.
 
Etkinlik çerçevesinde derneğin bir sonraki durağı ise Hollanda olacak.

23 Temmuz 2011 tarihinde Almanya`da kurulan ve temsilcilikleri vasıtasıyla tüm Avrupa`da aktif olan Avrupa Yetim-Der, yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor. Yetim-Der, öncelikle kimsesiz, yetim, öksüz çocuklar olmak üzere her türlü ihtiyaç sahiplerinin yaşamsal temel ihtiyaçlarını sağlayabilecek, nitelikteki bütün hususlarda ayni, nakdi ve her türlü maddi ve manevi yardımlarda bulunuyor. Dernek, bu amaç doğrultusunda gerek bizzat ve gerekse diğer kurum ve kuruluşların aracılığı ile yardımlarda bulunuyor. (Abdurrahman Ekinci- İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir