• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Oku Kur'an-ı al ödüllü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Diyanetin "Gel Bu Yaz Kur'an-ı Kalbine Yaz" sloganıyla başlattığı yaz Ku'ran kurslarına rağbet her geçen gün artıyor. Bazı cami imamları, katılımı artırmak, çocukları camilere alıştırarak onlara camiyi ve cemaati sevdirmek, okullardan ayrılan çocukların internet ortamlarına gitmelerini engellemek için "Oku Kur'an-ı Al Ödülü" kampanyasını başlattılar.

 

Bu kampanyayı duyuran Tatvan Saadet Cami imam Hatibi Mesut Dağdağan, Kur'an-ı çocuklara sevdirmek için ödülün teşvik edici olduğunu belirterek şunları söyledi: "Okulların tatile girmesiyle birlikte çocuklarımız, internet ortamlarına ve farklı ortamlara gidip zamanını geçirmeye çalışmaktadırlar. Girdiği internet ortamlarındaki farklı site ve linklerde İslam karşıtlarının pençesine düşmektedir.

 

Bu tuzaklara düşen evlatlarımız, hem inançlarından uzaklaştırılıyor, hem de ailesine ve toplumuna karşı asi bir fert olarak yetiştiriliyor. Bizler bu çocuklarımızın geleceğinin kararmaması için camiye çağırıyoruz. Camiye gelen her çocuğumuzu, farklı şekillerde ödüllendiriyoruz. Fakat sezon sonu başarılı olan çocuklarımızı bisiklet ve çeyrek altınla ödüllendireceğiz. Geri kalan tüm çocuklara da kitap ödüllerimiz olacaktır" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir