• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
İmamoğlu `da Kur`an Kurslarına Yoğun Katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan "Yaz Kur`an Kursları" tüm Türkiye`de olduğu gibi Adana`nın İmamoğlu ilçesindeki merkez, belde ve köylerdeki tüm camilerde devam ediyor.

Kuran Kurslarıyla ilgili açıklama yapan İmamoğlu İlçe Müftüsü M. Emin Okuyucu, ilçe genelinde açılan Kur`an kurslarında; Kuran-ı Kerim, ibadet, itikat ve ahlak derslerinin görevli kuran kursu öğreticileri ve cami imam hatipleri tarafından öğretildiğini belirtti.
Açılan kursların Kuran öğretimi ve din eğitimi alanındaki önemli bir boşluğu doldurduğunu belirten Müftü Okuyucu; "İlköğretim beşinci sınıf üzerindeki çocukların din eğitimi almak için yaz kurslarına devam ettiği dönem, kötü arkadaş edinme, sigara ve uyuşturucu kullanımına başlaması açısından hassas bir dönemdir. Bu dönemde öğrencilerin yaz kurslarına katılıp, iyi bir arkadaşlık ortamında Kuran öğrenmekle meşgul olması, İslam ahlakını çocukluğun bu döneminde yaşamaya çalışması, onu hem bu hassas dönemde hem de hayatın ileriki yıllarında olumsuz alışkanlıklardan ve yanlış yollara sapmaktan alıkoyacaktır.
Cami ve Kuran Kurslarında yaz aylarında düzenlenen kursların önemli bir sosyal hizmet olduğunu söylemek de mümkün. Değişik okul ve aile çevresinden gelen çocuklar, cami ortamında Kuran ve dini bilgiler öğrenme amacı etrafında birbirleriyle kaynaşmakta, gençliğin erken döneminde birlik ve beraberlik örnekleri sergilemekteler"dedi.
İmamoğlu Arı Camiinde açılan kursla ilgili bilgi veren Camii İmam Hatibi Bayram Çetin; "Öğrencilerimiz sabah 09`dan 12`ye kadar Kuran öğreniyorlar. Kuranı Kerim okumaya geçen öğrenciler gofret veya çikolata alıp arkadaşlarına ikram ediyor. Öğrenciler teneffüslerde ise kurs bahçesinde kendi aralarında oyunlar oynuyorlar. Bizler de görevliler olarak elimizden gelen gayreti göstererek çocuklarımıza dinimiz anlatmaya ve en az kendilerine yetecek kadar namaz surelerini ve Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeleri konusunda çalışma yürüteceğiz. "dedi.

Imamoglu-da-Kuran-Kurslarina-Yogun-Katilim_1310625978.jpg (600×450)

Imamoglu-da-Kuran-Kurslarina-Yogun-Katilim_1310626020.jpg (600×450)

Ayhan Kaya-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir