• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
"Yumrukları salladılar şampiyonluğu getirdiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası'nda dereceye giren Vanlı boksörler, Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar'ı makamında ziyaret etti.

 

Burada konuşan Dr Bilal Acar, Van il Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde bir araya gelen boksörler, yumruklarını salladıklarını ve şampiyonluğu getirdiklerini söyledi.

 

25 Haziran 04 Temmuz tarihleri arasında Şırnak'ta yapılan Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası'na Van'ı temsilen il Boks Takımı da katıldı. Türkiye genelinde 81 ilden 210 kulüp ve toplam 510 boksörün katıldığı şampiyona sonunda Van başarı sıralamasında üstlerde yer aldı. Van takımı şampiyonaya 14 sporcu ile katılım gösterdi.

 

Dr. Acar, burada yaptığı konuşmada il sağlık müdürlüğü olarak, spor yapabilmeleri için gençlere her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Gençlerin zor şartlar altında çalışarak başarı elde ettiğini biliyoruz boks hocalarına da ayrıca teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" dedi.

 

Dr. Acar, konuşmasının ardından Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası'nda büyük başarı elde ederek şampiyon olan Vanlı boksörlere çeşitli hediyeler verdi.

 

Şampiyonada Van takımından 37 kiloda Azat Demirhan Türkiye Şampiyonu, 46 kiloda Ferdi Ürgün Türkiye Şampiyonu, 38 kiloda Yusuf Özdemirli Türkiye 3'üncüsü, 52 kiloda Barış Ürgün Türkiye 3'üncüsü ve 65 kiloda Kenan Öz Türkiye 3'üncüsü olmayı başardı.

 

Van Boks Takımı'nın başarılı antrenörü Ayhan Öz, elde edilen derecelerden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirterek, Bu başarıyı el etmelerinde Dr. Bilal Acar'ın verdiği desteklerin önemli olduğunu ifade etti.

 

Avrupa Boks Şampiyonası'na katılacaklar

Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonası'nda büyük başarı elde ederek şampiyon olan Vanlı boksörler, bu ay sonunda İrlanda Cumhuriyeti'nde yapılacak olan Avrupa Boks Şampiyonasında milli takımlar düzeyinde ter dökecek. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir