• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Hizmet kervanında yeni soluk: KÖY-DER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe'de (Qoser)bulunan köylerin maddi ve manevi sorunları ile ilgilenmek amacıyla kısa adı KÖY-DER olan Köy, Mezra ve Beldelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışı yapıldı.

 

Açılışa dernek üyeleri, bazı STK temsilcileri ve halk katıldı.

 

Açılış Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

"Bize bu imkânı bağışlayan Allah'a hamdolsun"

Açılışta bir konuşma yapan KÖY-DER Başkanı Taha Karaalp, "Öncelikle bize bu imkânları bahşeden Yüce Rabbimize hamd ve senalar olsun. İnşallah amacımız, açtığımız bu hayır kapısıyla halkımızın hem maddi hem de manevi dertleriyle dertlenmek ve ihtiyaçlarını karşılamaktır." dedi.

 

Karaalp konuşmasının devamında, "Bu hususta tüm üye ve gönüllülerimizden istirhamım, köy mezra ve beldelerde ikamet edip hem maddi hem de manevi sıkıntıları olan halkımızı tespit edip bizlere ulaştırmalarıdır."

 

"Taşın altına elimizi koyacağız"

Daha sonra söz alan KÖY-DER Yönetim Kurulu Üyesi Şeyhmus Karaalp ise, "Hizmetler sadece il ve ilçelerle sınırlı değildir. Herkes gücü yettiği nispette sorumludur. Resulullah (sav) bir hadisi şerifte 'en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır' diyor. Bizde KÖY-DER olarak bu şiarla taşın altına elimizi koyup bu hizmeti sürdüreceğiz." diye konuştu.

 

"Allah kendi rızasını gözetenlerin önünü açar"

Şeyhmus Karaalp konuşmasının sonunda, "Kim Allah'ın rızasını gözeterek bir iş yaparsa Allah'u Teâlâ onun önünü açar ve onu muvaffak kılar." ifadelerini kullandı.

 

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi Başkanı Yusuf Beğen de, "Gerçekten açılan bu hayır kurumlarının faydası çok büyüktür. Bizler bizatihi bunları görüyor ve yaşıyoruz. KÖY-DER'inde bir binadaki tuğla misali bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Rabbim hizmetlerinizi daim kılsın inşallah." şeklinde konuştu.

 

Program yapılan ikramların ardından okunan dua ile sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir