• DOLAR 32.593
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2424.625
  • ...
"Mısır'ın yeni firavunu Abdülfettah El Sisi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Araştırmacı-Yazar Mustafa Çelik, Mısır'daki askeri darbe ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu. Çelik açıklamasında, "Mısır Ordusu, adeta şeytan Amerika'nın ordusu haline gelmiştir" dedi.

 

Halkın iradesi hiçe sayıldı

Açıklamada Mısır'da firavunların ayak direttiğini söyleyen Çelik, "Mısır Savunma Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Abdülfettah El Sisi, Mısır halkının iradesini hiçe sayarak kanlı laik askerî bir darbe gerçekleştirmiştir. Mısır'da gerçekleşen kanlı laik askerî darbe, şeytan Amerika'nın iradesiyle gerçekleşmiştir. Bu kanlı laik askeri darbe'nin hedefi, şeytan Amerika'nın terör örgütü İsrail'in güvenliğini sağlamak ve İsrail'in Gazze ablukasını muhkemleştirmektir" diye belirtti.

 

Mısır'da İhvan-ı Müslimin üyelerine ateş eden Mısır Ordusunun adeta Amerika'nın ordusu haline geldiğini beliren Çelik, "Mısır Savunma Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Abdülfettah El Sisi, kanlı laik askeri darbe bildirgesini okurken ortaya konulan manzara insanlık âlemine bir kez daha Âl-i Firavun'un ayakta olduğunu göstermiştir. Firavun, Karun'uyla, Haman'ıyla, Belâm'yla Âl-i Firavun (Firavunlar Âliesi)du. Mısır Savunma Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Abdülfettah El Sisi, Mısır'ın Müslüman halkının iradesiyle Mısır Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi yerine Adli Mansur adlı terörist bir Hıristiyan'ı Mısır'ın Müslüman halkının başına geçirmiştir. Mısır Firavun'u Abdülfettah El Sisi için Muhammed el-Baradai Haman konumundadır. Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi Patriği Tovadros, Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin yanında yeralan Karun, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib ise Bel'am hükmündedir. Nur Partisi Genel Sekreteri Celal Merre Samirî hükmündedir" ifadelerini kullandı.

 

"Ezher Şeyhi ve Nur Partisi yetkilisinin cenaze namazı kılınmaz"

Açıklamasının devamında Çelik, şunları kaydetti: "Altını çizerek diyorum ki; Ahkâm-ı İslâm'a göre Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından geçici cumhurbaşkanlığına getirilen Adli Mansur'u tebrik eden Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El-Arabî ve arkadaşları, Mısır'da geçekleşen kanlı laik askeri darbeyi destekleyen Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Nur Partisi Genel Sekreteri Celal Merre bugün ölseler cenaze namazları kılınmaz. Çünkü bunlar Âl-i firavundandırlar. Âl-i Firavun'dan olanların cenaze namazları kılınmaz. Firavunların yanında yer almak, onları te'kid ve teyid edip desteklemek, bütün zamanların ve mekânların en büyük cinayetidir."

 

Mısır Savunma Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Abdülfettah El Sisi'nin kanlı laik askeri darbesinden sonra Mısır'da yaşananların tamamen laik vahşet olduğunu kaydeden Çelik, "Bu laik vahşetin arkasında, şeytan Amerika vardır. Dünyada hiçbir vahşet yok ki, arkasında şeytan Amerika ve katil İsrail olmasın. Acil eylem; dünya Müslümanlarının Şeytan Amerika ve katil İsrail'in düşmanlığı konusunda ve söz ve işbirliği yaparak Amerika'sız ve İsrail'siz bir dünya için harekete geçmeleridir. İşlerini, meşreplerini idarelerini ve idarecilerini başta Şeytan Amerika olmak üzere batının iradesinden, siyasetinden, sevdasından arındırmaktır" ifadesinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir