• DOLAR 32.402
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2385.985
  • ...
Mardin Artuklu Üniversitesinde başarılı öğrenciler için AB bursları projesi uygulanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi koordinasyonunda yürütülecek olan proje ekibinde Mardin Artuklu Üniversitesi ile birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Harran Üniversitesi yardımcı başvurucu (co-applicant) olarak yer alıyor.

Türkiye Genel Koordinatörlüğünü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Celal Taşdoğan'ın yapacağı projede Mardin Artuklu Üniversitesinden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Düşünceli ile Savur Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Osman Kavak proje yürütücüsü olarak görev yapacak.

Projenin resmi imza töreni, AB Komisyon üyelerinin ve paydaş üniversite temsilcilerinin katılımı ile Ocak 2023 tarihinde Ankara'da düzenlenecek.

"4 bin 800 üniversite öğrencisi burs alacak"

34 ay sürmesi planlanan proje kapsamında lisans ve lisansüstü alanlarında olmak üzere toplam 4 bin 800 üniversite öğrencisi burs hakkı elde edecek. Projenin amaçları arasında özel gereksinimli ve dezavantajlı öğrencilere destek olmak, mülteciler ve yerel halklar arasında sosyal uyumu teşvik etmek, mültecileri yükseköğretime motive ederek beceriler kazandırmak bulunuyor.

Burs desteklerine ek olarak, ücretsiz şekilde açılacak profesyonel dil kursları aracılığı ile öğrencilere dil eğitimi ücretsiz sunulacak. Sosyal etkinlikler, seminerler, söyleşiler ve benzeri etkinlikler düzenlenecek, sürdürülebilir çalışma hayatı için fırsatlar sunulmuş olacak.

Proje, öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak

Mardin Artuklu Üniversitesinin Mardin'e ve bölgeye farklı alanlarda katkı yapacak bir vizyon ve misyonla yoluna devam ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 2023 yılında da Ahlak Bilgi Üretim anlayışıyla yerel/ulusal/uluslararası olmak üzere çok yönlü projelerini ve insan odaklı çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Başarılı öğrenciler için AB bursları projesinin (EU Scholarshıps For Perspectıve Students) Türkiye'ye, Mardin'e ve Artuklu Üniversitesine yurt dışından kaynak aktarımını sağlayacağını, öğrencilerinin farklı alanlarda kişisel gelişimlerine katkı sunacağını sözlerine ekleyen Rektör, proje hazırlık ve yürütme sürecinde görev alan hocalara teşekkür etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir