• DOLAR 32.279
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2475.507
  • ...
Tatvan Doğu Anadolu 1’nci Kitap Fuarı okurlara kapılarını açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan ilçesinde bulunan bir AVM’nin önünde açılan çadırda açılan fuar, Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ın katılımıyla açıldı.

Kurdele kesiminin ardından açılış konuşması yapan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, kente yaptıkları çalışmalara değinerek, bugüne kadar yapılan kitap fuarının bir eksiklik olduğunu, bu eksikliğin tamamlanmasının da kendilerine nasip olduğunu dile getirerek, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Açılışta konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, ulaşılan maddi gelişmeyi, kültürel faaliyetlerle taçlandırılması gerektiğini söyledi.

Bitlis’te ciddi anlamda değişim ve dönüşümün yaşandığını vurgulayan Çağatay, “Bitlis çok ciddi bir değişim, yenileşme, gelişme gösteriyor. Hepimiz bunun farkındayız. Bitlis hakkettiği merkezdeki o kadim yapıyı ortaya çıkarmaya başladık. Allah devletimize zeval vermesin. Bütün muslukları sonuna kadar açtılar. Önümüzdeki yaz ayında inşallah Bitlis’imizi bütün alt yapısıyla beraber Türkiye'ye ve dünyaya armağan edeceğiz.” dedi.

Huzur ortamının sağlanmasıyla birlikte yatırımcıların kentte akın ettiğine dikkat çeken Çağatay, şunları söyledi:

“Bitlis'in tarihi ve tarihi güzellikleri saymakla bitmiyor. Van gölü, Nemrut Krater Gölü, Ahlat’ı, Adilcevaz’ı, Mutki’si, Güroymak’ı, Hizan’ı, tüm ilçeleriyle her biri adeta birer tarih ve tabiat abidesi. Önümüzdeki günlerde milyonlarca insanı Bitlis’te ağırlayacağız. Bunun kıymetini hepimiz biliyoruz. Allah bize burada huzurlu yaşamayı nasip etti. Bu huzurla beraber yatırımcılar akın etti. Niye? Çok ciddi bir genç nüfusumuz var. Yaş ortalamamız 23. Fabrikalara uğradığımızda fabrikaların yaş ortalaması 21-22 oluyor. Büyük şehirlerde bu rakam 35-41 yaşlara kadar uzanmış durumda. Dolayısıyla sağlanan huzurla birlikte çok sayıda firma, fabrika sahibi binlerce insanımızı istihdam ediyorlar. Allah nasip ederse Bitlis bir yıldız gibi parlıyor. Sadece bunlar yetmiyor. Sanat, spor, bunlar modern insanların hissettiği şeyler. Bu manada yapılan faaliyet çok kıymetli. O maddi gelişmeyi kültürel faaliyetlerle taçlandırmamız lazım. Bunun ilkini Bitlis merkezde birinci kitap fuarında gerçekleştirmiştik. 2023 yılının ilk günlerinde de Tatvan’da tertip edildi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma tarafından söyleşi yapıldı.

Açılışa Bitlis Valisi Oktay Çağatay’ın yanı sıra Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, STK temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir