• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Adana`dan Mursi`ye destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana Sivil Toplum Platformu (AS Platformu) ile Hür Dava Partisi`nin (HÜDA-PAR) birlikte gerçekleştirdiği kitlesel basın açıklaması Veysi Sonkaya Hoca`nın Kur`an tilaveti ile başladı.

Adana`nın bunaltıcı sıcağa rağmen yoğun katılımla gerçekleşen protesto eyleminde; Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile İhvan`ı Muslimin`e desteklerin yazılı olduğu pankartlar açıldı.

Kur`an tilavetinin ardından AS Platform`u adına basın açıklamasını okuyan platform başkanı Mahmut Eraslan, Mısır`da gerçekleşen askeri darbenin en önemli aktörünün İsrail olduğunu kaydetti.

Müslüman Kardeşler`in adayı Muhammed Mursi`nin yüzde 51 oyla Cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan Eraslan, yapılan darbeyle halkın iradesinin yok sayıldığını, darbeyle Mısır`ın eski karanlık şartlara yeniden döndüğünü, AS Platformu olarak darbeyi cürüm ilan ettiklerini ve Mursi`yi Mısır`ın meşru tek lideri olarak gördüklerini söyledi.
 
HÜDA PAR: Darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız
Daha sonra HÜDA PAR`ın basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İl Başkanı Veysel Yavuz, yapılan darbenin halkın iradesini yok saydığını belirterek, "Emperyalistlerin ve Siyonizm`in hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hür Dava Partisi olarak, darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız. Cumhurbaşkanı Mursi`nin haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz. Kendi halkının düşmanı generalleri, halkın tek meşru temsilcisine karşı darbe yapanları ve bu darbeye destek verenleri tel`in ediyoruz" dedi.

ABD ile Avrupa`nın demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal ettiğini ve halkın iradesini çiğneyerek yapılan darbeden yana tavır takındığını belirten Yavuz, bunun İslam`a olan kinlerinden kaynaklandığını söyledi.

Henüz her şey bitmiş değildir
Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşı olduklarının altını çizen Yavuz; "Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümid etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir. Mısır`daki bazı sıkıntıları bahane ederek darbeye davetiye çıkaranlar, bu darbeden kendileri de bir fayda görmeyeceklerdir" dedi.

Mısır`da gerçekleşe askeri darbeye verilen tepkileri de değerlendiren Yavuz, "Arap diktatörler ile demokrasiyi ve halk iradesini dilinden düşürmeyen ikiyüzlü Batı, darbeye hep birlikte alkış tuttular. Cuntanın kuklası Mansur`a ilk tebrik, Suudi Krallığından geldi. Ülkemizde de çoğunluğun desteğini alarak iktidara gelmekten ümit kesen zavallılar, darbeye karşı görünüyormuş gibi yaparak `Demokrasi sandıktan ibaret değildir" diyorlar. İslam`a olan düşmanlıklarını açıktan dile getiremedikleri için bu bahanelerin ardına saklanıyorlar. Çoğunluk Müslüman olunca bu tür sözlerle asıl niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Mısır`da olan şey Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenenin başarıya ulaşmış halidir. Bu darbe, 28 Şubat darbesinin farklı bir versiyonudur. Ama inanıyoruz ve ümid ediyoruz ki, Mısır halkı Allah`ın izni ile bunu geri püskürtecektir" dedi.
 
Sık sık tekbir ve sloganların getirildiği basın açıklamasının sonunda darbeci Mısır Genel Kurmay Başkanı`nın maketinin alaşağı edildiği kısa bir tiyatro sunumu yapıldı. (İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir