• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin ve Antalya darbecileri lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Teşkilatı`nın Mısır`daki askeri darbeyi kınamak için düzenlediği kitlesel basın açıklaması Kızıltepe Özgürlük Meydanı`nda yapıldı.
 
Cuma namazı akabinde Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açıklamada gözü dönmüş darbeciler lanetlenirken, Muhammed Mursi başta olmak üzere Müslüman kardeşler ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti ve cemaatler selamlandı.
 
Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR il Başkanı Şehmus Akman, Siyonizm ve uşaklarının hizmetinde olan askeri cuntanın yaptığı darbenin Mısır halkının yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve halkın iradesine karşı yapıldığına dikkat çekti.
 
HÜDA PAR olarak Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yanında olduklarını belirten akman, "Darbeyi yapanlar da destek verenler de İslam coğrafyasının, Müslümanlar tarafından yönetilmesine tahammülsüzlüklerini sergilemişlerdir" dedi.
 
Akman "İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup; emanet sahibine teslim edilinceye kadar Mısır halkının duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyor ve yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz" dedi.
 
Erkek ve kadınların katıldığı basın açıklamasında sık sık "İhvan`a Selam Direnişe Devam" ve "Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık" şeklinde sloganlar atıldığı görüldü.
 
Basın açıklamasına katılan kalabalık yapılan duanın ardından sessizce dağıldı.
 
Bir tepki de Antalya`dan
Antalya Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;
 
"Ortadoğu`da yaşanan ayaklanmaların gittikçe İslamileşmesi ve özgür bir ortamda yapılan seçimlerde İslamcı partilerin itibar kazanması hegemonik güçlerin rahatsızlığını gittikçe artırıyor.
 
Darbelere karşı olduğunu söyleyip " ama"lı cümlelerle ağızlarından kin ve nefret akıtanlar ellerini oğuşturuyor olabilir. `Teknokratlar Hükümeti` kurarak altı ay içerisinde seçime gidileceğini açıklayan Sisi çok mutlu günler geçiriyor olabilir, yada Sisi`nin yerinde birçok yerli veya yabancı bedbaht olabilir. Hiç fark etmez. Karşılarında mallarıyla veya canlarıyla direnerek bu yola baş koymuş nice Mursiler olacaktır."
(Masum Erden /Şahabettin Şimşek -İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir