• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Binlerce kişi Mursi'ye destek için yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Mısır'da çarşamba günü ordunun yönetime el koyup cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden almasına yönelik tepkiler devam ediyor.

 

Türkiye'de ve dünyanın birçok yerinde Cuma namazından sonra darbe yaparak Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren Mısır Ordusu protesto edildi.

 

İstanbul'da Cuma namazından sonra Fatih Camii'nde bir araya gelen binlerce kişi Fevzipaşa Caddesinden Saraçhane Parkına kadar sloganlar atarak yürüdü.

 

Eylemde "Mısır Halkı Yalnız Değildir, İhvan'a Selam Direnişe Devam, Defol Sisi Seninleyiz Mursi, Seyit Kutub-Elbenna Selam Olsun İhvan'a, Müslüman Zulme Boyun Eğmez, Ulusalcı Ordu Mısır'dan Defol, İstanbul'dan Mursiye Kardeşlere Bin Selam, İşbirlikçi Sisi Hesap Verecek" sloganları atıldı.

 

Mursi ve İhan'a destek verilen eylemde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İnsan ve Medeniyet Hareketi'nden İdris Şekerci, Anadolu Platformu'ndan Ahmet Çamurlu, Araştırma ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Şemsettin Özdemir ve Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak ve Müslüman Kardeşler'den Mahmud Salim'in birer konuşması oldu.

 

Mursi'yle iftihar ediyoruz

İlk olarak söz alan Rıdvan Kaya, konuşmasına Mısır'daki darbenin, hukuksuzluğun ve zorbalığın karşısında güçlü bir direniş olduğunu dile getirerek başladı. Darbecilere boyun eğmeyen Müslüman Kardeşleri ve Mursi'yi tüm Müslümanların desteklediklerini söyleyen Kaya, Müslüman Kardeşlerin bu duruşuyla ümmetin iftihar etmesi gerektiğini söyledi. Kaya İhvan-ı Müslimin'in Seyyid Kutupların, Hasan el-Benna'ların cesur tavrını bir kez daha bütün dünyaya gösterdiğini söyledi.

 

Mısır halkı darbecilere boyun eğmiyor

Mısır halkının Tahrir Meydanı dâhil birçok meydanı doldurduğunu ifade eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Halkın cuntaya boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini söyledi.

 

Yıldırım, ABD ve İsrail kuklası Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi'nin zor durumda kaldığını ve orduda kopmalar yaşandığını belirtti. Sisi ve diğer muhalefetin Mursi ile tekrar görüşmek zorunda kaldığını dile getiren Yıldırım, Mısır ordusuna seslenerek "Esas saldırmanız gereken yer İsrail'dir, adam olun da halkınıza karşı silah kullanmayın" dedi.

 

Yıldırım, ABD'nin ikiyüzlülük yaparak darbeci Mısır ordusuna yardım etmeye devam ettiğini söyledi.

 

Yıldırım medyanın Müslüman Kardeşlere yönelik bir karatma uyguladığını ifade ederek şöyle konuştu: "Sivil askerlerin doldurduğu Tahrir Meydanı'nı sürekli gösteren medya, Mursi'ye destek olan milyonları göstermedi."

 

Selam olsun zulme karşı dik duran Müslümanlara

İdris Şekerci, yaptığı konuşmada "cahiliye döneminde insanlar helvadan putlar yaparak acıkınca yerlerdi. Bu günde egemen güçler için demokrasi helvadan put olmuştur. Selam olsun Mursi'ye ve zulme karşı dik duran Müslümanlara" şeklinde konuştu.

 

Müslümanlar yürüyüşüne devam edecektir

Ahmet Çamurlu, canını ortaya koyarak dik duran Mursi'ye ve onuruna sahip çıkan Mısır halkına selam ederek başladığı konuşmasında darbenin Mısır'daki Müslümanlara yapıldığını söyledi. Satılmış işbirlikçilerin Mısır'da darbe yaptığını ve ABD ve emperyalistlerin bu darbeye destek verdiğini belirten Çamurlu, "Müslümanların Arap Baharıyla başladığı tarihi yürüyüşe devam edecek ve adım adım hedefine ulaşacaktır" dedi.

 

Mısır'da darbe teşebbüsü devam ediyor

Mısır'da tam bir darbe olmadığını darbeye teşebbüs olduğunu ve Mursi taraftarlarının buna direndiğini ifade eden Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, konuşmasına ""Mehmedim sevinin başlar yüksekte/Ölsek de sevinin eve dönsek de!" dizelerini okuyarak başladı.

 

Mısır'da tüm meydanların Mursi destekçileri tarafından doldurulduğunu ve Mısır ordusunun büyük bir karışıklık yaşadığını belirten Dilipak, ordunun içinde ayrılmalar yaşandığını ve cumhurbaşkanlığı sarayının Mossad kontrolündeki özel güçler tarafından korunduğunu ifade etti. Sisi'nin Mursi ile görüşüp onu kendi rızasıyla görevi bırakmaya ikna etmeye çalıştığını fakat Mursi'nin kesin bir dille reddettiğini vurgulayan Dilipak, muhalefetin köşeye sıkıştığını dile getirdi.

 

Milyonlar kefenlerini giyerek sokaklara indi

Eylemde Müslüman Kardeşler'i temsilen bir konuşma yapan Mahmud Salim, Mısır'ın özgür insanlarının direnişi bırakmayacağını ve darbeye karşı dik duracaklarını ifade ederek şöyle konuştu: "Tüm dünyanın gözü önünde seçimle gelen Mursi'ye karşı darbe yapanları lanetliyoruz. Bu gün milyonlarca Mısırlı Mursi'nin dönmesi için kefenlerine giyerek sokaklara dökülmüş ve Mursi dönünceye kadar evlerine dönmeyecekler." (Şükrü Gündüz / Erkan Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir