• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Bakan Eker: "Êdî bese"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- "Diyarbakır- Batman-Siirt Kalkınma Projesi Proje Faaliyetleri İzleme Toplantısı" kapsamında Diyarbakır'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yaptığı konuşmada, çözüm sürecine sıkı sıkıya sarılacaklarını ve provokasyon yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.

 

Gap Uluslar Arası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi'de yapılan toplantında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, barışa çözüme kardeşliğe birlik ve beraberliğe inançla sarılacaklarını söyleyerek, "Gelecek için birlikte sevgi inşa edeceğiz birlikte umut ve kardeşlik türküleri yazacağız. Onun için burada buna rağmen olacak olanlar olur, çıkarları zedelenenler olur, provokatif eylemlere girişirler bunlara karşı uyanık olacağız. Buna asla prim vermeyeceğiz. Çünkü Türkiye bir yola girdi ve biz son 30 yıldır tatmadığımız bir huzuru bir güven ortamını ve o huzur ve güven ortamının bereketini son 5-6 ayda Diyarbakır'da tattık. Onun için bunu heba edenlere fırsat vermeyelim" dedi.

 

Konuşmasında Kürtçe Êdî bese (yeter artık) diyen Bakan Eker konuşmasının devamında, "Ekmeğimize göz koyanlara fırsat vermeyelim. Huzurumuza, kalkınmamıza, gelişmemize engel olmak isteyen ne olduğunu bilmediğimiz bir takım teşebbüslerin hayata geçilmesine asla fırsat vermeyelim. Biz bu bölgelerle Türkiye'nin diğer bölgeleri gibi kamu hizmetlerinde daha fazla istifade etmesi için; altyapı hizmetlerinde diğer kamu yatırımlarında daha fazla hizmet alması için daha fazla pay alması için bölgedeki kardeşlerimizin de medeniyetin nimetlerinden daha fazla istifade etmesi daha huzur daha müreffeh hayat yaşaması için projelerimizi hayata geçiriyoruz" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli/ Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir