• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Darbeye bir tepki de Bursa'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'daki sivil toplum örgütleri Mısır'da yapılan darbeye tepkilerini ortaya koydular. Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi, Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi ve Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, ayrı ayrı basın açıklaması düzenledi.


Basın açıklamalarında darbeciler lanetlenirken Muhammed Mursi'ye de destek mesajları verildi. Orhangazi Parkında gerçekleştirilen basın açıklamaları saat: 14.00 itibariyle başladı.


İlk açıklamayı Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu yaptı. Basın açıklamasını platform adına Mazlum Der Bursa şube başkanı Av. Şakir Çalışkan okudu. Çalışkan, sözde demokratik ve laik değerleri pazarlayarak piyasa yapan batılı ülkeler askeri darbeye sessiz kalarak ve çanak tutarak kimliklerini ve kimyalarını bir kez daha ibraz etmişlerdir" diye konuştu.


Daha sonra konuşan AGD Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay, "Özelde Mısır 'da genelde İslam coğrafyasındaki tüm Müslüman toplulukları ümmet olmanın şuuru ile hareket etmeye davet ediyoruz" dedi.


"Darbe İslam'a ve Müslümanlara yapıldı"
Daha sonra mikrofonu alan Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı Hasan Şenol, yapılan darbenin İslam'a ve Müslümanlara yapıldığının altını çizdi. Yapılan darbenin hiçbir şekilde meşru izahının bulunmadığını belirten Şenol, "Bu darbe, Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş M. Mursi'ye ve halkın iradesine karşı yapılmıştır. Emperyalistlerin ve Siyonizm'in hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi'yi bu onurlu tavrından dolayı tebrik ediyoruz" dedi.


"Bursa İhvan Omuz Omuza, Mursi Eğilme Türkiye Seninle" şeklinde sloganların atıldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir