• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
31 Aralık Tarihte bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1534: Kanuni Sultan Süleyman komutasındaki Osmanlı Ordusu, Bağdat’a girdi. (Osmanlı Ordusu, Bağdat’a girdi)

 

1609: İstanbul’da, Sultanahmet Camii’nin temeli atıldı. Mimarı Sedefkâr Mehmet Ağa olan cami 8 yılda tamamlandı. (Sultanahmet Camii’nin temeli atıldı)

 

1923: Boğazlar Sözleşmesi yürürlüğe girdi. Boğazlar, büyük zafer olarak kabul edilen Lozan’da, uluslararası bir kuruluşa bırakıldı. Anlaşmaya göre; boğazlar için bir komisyon kurulacaktı. Komisyonun başkanı Türkiye’den, diğer üyeler ise müdahil devletlerden seçilecekti ve komisyon bu kişiler tarafından yönetilecekti. (Boğazlar Sözleşmesi yürürlüğe girdi)

 

1972: İstanbul Çamlıca’daki antenin devreye girmesiyle televizyon, ilk kez saat 11.00-24.00 arasında sürekli yayın yaptı. Televizyon teknolojisi, büyük bir icat olmasına rağmen Türkiye’de İslam düşmanı gürühlar, haberleriyle, dizi ve filmleri, hatta reklamlarıyla bu teknolojiyi İslam dinini, inancını ve yaşantısını hedef alarak kullandılar. (Televizyon, ilk kez saat 11.00-24.00 arasında sürekli yayın yaptı)

 

1998: Danıştay, Sincan’da düzenlenen Kudüs Gecesi’nin ardından İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan ve yargılama sonucunda 4 yıl 7 ay ağır hapis cezasına çarptırılan Sincan Belediye Başkanı’nı, başkanlık görevinden düşürdü. Soğuk 28 Şubat Süreci’nin devam ettiği o günlerde; askerler yargıya brifing veriyor, başörtülü öğrenciler ve memurlar işten atılıyor, dini vecibelerini yerine getiren dindar insanlar memurluktan atılıyordu. İmanın ateşten gömlek olduğu o yıllarda, iman endişesi olan insanlar o gömleği giyiyorlardı. Birçok masum insan, imanının bedeli olarak ya canını verdi, ya zindanları mesken tuttu, ya da doğdukları topraklara veda ederek hicret etmek zorunda kaldı. (Sincan’da düzenlenen Kudüs Gecesi)

 

2012: Sivas Olayları ile Başbağlar Katliamı dosyaları birleştirildi. Karar, iki olay arasında bağ olduğu iddiaları üzerine Malatya Cumhuriyet Savcılığı’nca alındı. İki olay üzerindeki ortak noktaları dikkate alan Savcılık, Erzurum Cumhuriyet Savcılığı’ndan Başbağlar Olayı’nın dosyasını istedi. Erzurum’dan Malatya’ya gönderilen dosya, Sivas Olayları soruşturmasına eklendi. Dosyada, her iki olayda da PKK’nın parmağı olabileceği üzerinde duruluyordu. Bununla birlikte ihmal iddialarının da araştırıldığı soruşturmada, zamanaşımı süresinin bulunmadığı öğrenildi. 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta çıkan olaylarda 37 kişi ölmüş; bu olaydan 3 gün sonra da Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü, silahlı bir grup tarafından basılarak 33 kişi katledilmişti. (Sivas Olayları ile Başbağlar Katliamı dosyaları birleştirildi)

 

2016: Yılbaşı kutlamalarıyla Müslüman toplumun yozlaştırılmaya çalışıldığına dikkati çeken kanaat önderleri, âlimler ve akademisyenler, gayrimüslimleri taklit etmenin İslam’da yerinin olmadığını belirterek Müslümanların kendi kimliğine ve değerlerine sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Batıyı taklit etmenin kimliksizlik olduğunu belirten âlim ve akademisyenler, “noel bizim değil” diye uyardı. (Yılbaşı kutlamaları)

Bu haberler de ilginizi çekebilir