• DOLAR 34
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2819.954
  • ...
Asıl fetih Mekke’nin toprakları değil, insanların gönlünü fethetmektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, Zekeriya İlkılıç’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, sinevizyon gösterimi, Kürtçe ve Türkçe seslendirilen birbirinden güzel ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Rıdvan Dalga, Yaptıkları çalışmayla dünyaya, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı kardeşliğin, merhametin, sevginin, bir arada yaşama kültürünün, adaletin tesisinde gayret eden bir gençlik oluşturmanın çabasında olduklarını söyledi.

Dalga, “Hangi düşünceden olursa olsun, her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

“Asıl fetih insanların gönlünü fethetmektir”

Programda konuşan İlim Kültür ve Eğitim Vakfı (İKEV) Genel Başkanı Abdullah Sevim, Mekke fethinin Hudeybiye Antlaşması ile başladığını hatırlatarak, fetihten ders alınması gerektiğini söyledi.

Fethe giden süreci anlatan Sevim, İslam’ın, insanların öldürülmesi değil, yaşatmayı hedefleyen barış dini olduğuna vurgu yaptı.

Bir insana yapılacak en güzel iyilik, onun şuurlu bir Müslüman olmasını sağlamak olduğunu belirten Sevim, Müslümanlar için zafer ancak Allah’ın yardımıyla gelen zafer olduğunu söyledi.

Sevim, “Mekke’nin fethinde alınacak dersler vardır. Asıl fetih Mekke topraklarının fethi değil, asıl fetih insanların gönüllerini fethetmektir. İnsanları ebedi cehennemden kurtarıp, ebedi cenneti insanlara kazandırmaktır. İnsanların hidayetine vesile olmak asıl fetihtir.” İfadesini kullandı.

Konuşmaların ardından program, Siyer-i Nebi Yarışması’nda dereceye girenlere verilen ödülün ardından, Erkan Yaşar Hoca’nın yaptığı duayla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir