• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
Siverek`ten Mursi ve İhvan`a destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- HÜDA- PAR Siverek İlçe Teşkilatı tarafından Cuma namazı sonrası Sulu Camii önünde Muhammed Mursi ve İhvan`ul Müslimin`e destek vermek ve askeri darbeyi tel`in etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı.
 
İlçedeki birçok sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen basın açıklaması için cuma namazından çıkan cemaat, Muhammed Mursi lehine slogan atarak Mısır`daki askeri darbeyi lanetledi.
 
Program Ferit Öztürk tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ile başladı. Basın açıklamasını HÜDA PAR adına Aziz Baylan okudu. Baylan açıklamasının başında Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin yanında olduklarını ve haklı mücadelesini desteklerini açıkladı.
 
Açıklamanın devamında, Türkiye`deki darbe tutkunlarına atıfta bulunan Baylan, "Ülkemizde de çoğunluğun desteğini alarak iktidara gelmekten ümit kesen zavallılar, darbeye karşı görünüyormuş gibi yaparak "demokrasi sandıktan ibaret değildir" diyorlar. İslam`a olan düşmanlıklarını açıktan dile getiremedikleri için bu bahanelerin ardına saklanıyorlar. Çoğunluk Müslüman olunca bu tür sözlerle asıl niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Mısır`da olan şey Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenenin başarıya ulaşmış halidir. Bu darbe, 28 Şubat darbesinin farklı bir versiyonudur. Ama inanıyoruz ve ümid ediyoruz ki, Mısır halkı Allah`ın izni ile bunu geri püskürtecektir." dedi.
 
Açıklamanın sonunda, İslam coğrafyasındaki bütün hükümetlere çağrı yapan Baylan, "Darbeciler tarafından Cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Mansur`u tanımadığınızı, Muhammed Mursi`yi meşru Cumhurbaşkanı ve tek muhatap kabul ettiğinizi ilan ediniz.
 
İslam ümmetinin bir bütün olarak tepkisini net bir şekilde ortaya koyup, emanet, sahibine teslim edilinceye kadar duyarlılığını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.
 
Program, Marmara İnsan Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Başkanı Cemal Çınar`ın yaptığı dua ile sona erdi. (A. Uğurlu-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir