• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Darbeler insanlık için her zaman felaket getirmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Hür Dava Partisi Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik, Mısır'daki askeri darbeyi kınamak amacıyla yazılı basın açıklaması yaptı.


Darbenin Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş M. Mursi'ye ve halkın iradesine karşı yapıldığını belirten Çelik, "Halkın iradesini hiçe sayan bu tür darbeler insanlık için her zaman felaket getirmiştir." dedi.


Çelik açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu tür askeri cuntalar tarih de şahittir hiç bir zaman tutunamamıştır ve tarihin paslı sayfaları arasında yer almıştır ve alacaktır. Mısır halkı yıllarca çektiği sıkıntı ve meşakkatlere karşı elde ettiği insani ve İslami haklarını hiçbir zaman despotların ellerine bırakmamalıdır. İzzetli bir duruş ile tüm cuntacıları ve onların yandaşlarını şehit kanları ile suladıkları topraklardan atmalıdırlar. Demokrasi adına ülkeler işgal eden, namusları pâyimâl eden Amerika'nın ve Batı'nın Mısır Halkının iradesi hiçe sayarak ortaya koyduğu tutum onların dünya, adalet ve demokrasi anlayışını ortaya koymaktadır. Emperyalistlerin ve Siyonizm'in hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi'yi bu onurlu tavrından dolayı tebrik ediyoruz. Darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız. Mısır halkının çoğunluğunun bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümit etmekteyiz." (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir