• DOLAR 32.595
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2435.391
  • ...
Cezayirden Fransaya "sömürgecilik" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cezayir Cumhurbaşkanlığının yazılı açıklamasında, Tebbun, Cezayir-Fransa ilişkilerine dair, "Fransa sömürgeci kompleksinden kurtulmalıdır. Aynı şekilde Cezayir de sömürülen ülke kompleksinden kurtulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Fransa'nın Cezayir vatandaşlarına yeniden vize vermeye başlamasını olumlu bir adım olarak değerlendiren Tebbun, bu bağlamda Cezayir'in Fransa'dan bağımsızlığını sağlayan Evian Anlaşmalarına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tebbun, aşırılık yanlısı bazı Cezayirlilerin Fransadaki eylemlerinin gerekçelerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, aşırılığın Cezayirden kaynaklanmadığını, Cezayirin Fransadan Suriye gibi bazı ülkelere giden aşırılık yanlısı Cezayirlilerden de sorumlu olmadığını ifade etti.

Fransanın Cezayirden daha fazla doğal gaz ithal etme talebinde bulunmadığını belirten Tebbun, Fransızcanın da ülkesinde halka empoze edilmeyeceğini, tercihin Cezayirli ailelerin elinde olduğunu kaydetti.

Tebbun, Fransaya, Cezayirin Sahra Çölünde gerçekleştirdiği nükleer deneme atıklarını temizlemesi çağrısında da bulunarak, Paris yönetiminin deneylerin gerçekleştirildiği bölgede zarar gören Cezayirlilerle ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir