• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Mısır`da Ordu Mursi Destekçilerine Ateş Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kahire`nin güney mahallerinden El Heram Mahallesi`nde sokağa çıkan halkın üzerine asker tarafından ateş açıldı.
Açılan ateş sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.
SİLAHLI ÜÇ KİŞİ YAKALANDI
Darbeye karşı ayaklananların toplandığı Nahda Meydanı`nda "baltacılar" olarak nitelendirilen ve üzerlerinden silah çıkan üç kişi eylemciler tarafından yakalandı.
 
Mısır`da askeri cuntanın ikin gün önce silah zoruyla, Mursi`yi koltuğundan indirmesi üzerine eylemlere başlayan halk, iktidarın geri verilmesini, liderlerinin serbest bırakılmasını istiyor.
DARBEYE DİRENENLER MEYDANLARDA
Bugün Cuma namazına mütakip ülkenin her tarafında Mursi`yi destek gösterileri düzenlendi.
 
El Ezher Camiinde namazın ardından caminin içinde ve dışında sloganlar atıldı ve pankartlar açıldı.
 
Rabiatul Adaviyye Camii önünde yüzbinler sıcak havaya rağmen toplandı. Günlerden beri bölgede oturma eylemi düzenleyen İslami hareketlerin temsilcileri eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.
 
Ordunun müdahalesinin hemen ardından kesilen Rabiatül Adaviyye`den canlı yayın bu gün tekrar başladı. El Cezira kanalı mitingi canlı yayınlıyor.
 
Meydan`da Müslüman Kardeşler yöneticilerinden Muhammed el Baltacı`nın boy göstermesi ve konuşma yapması dikkat çekti. Baltacı da hakkında tutuklama kararı çıkarılanlar arasında yer alıyor.
 
Bu gün yargıda önemli iki gelişme daha yaşandı. Birincisi Mursi`nin de içinde bulunduğu 36 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. İkincisi ise Mursi`nin görevinden aldığı başsavcı Abdulmecid müdahalenin ardından görevine dönmüştü. Abdulmecid`in üç günlük görevinden istifa edeceği açıklandı. Özellikle de 6 Nisan hareketi Abdulmecid`in geri dönmesinden son derece rahatsız olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu açıklamıştı.
 
Cemaatül İslamiyye`nin önemli isimlerinden Tarık el Zümür, ordunun yol haritasının referanduma götürülerek, krizden çıkılabileceği önerisinde bulundu.
 
Nur Partisi başkanı Mahyun ise taraflar arasında arabulucuk yaptıklarını ve uzlaşma konusunu ele aldıklarını açıkladı.
Bu gün Sina Yarımadası`da yaşanan gerginlik ve çatışmaların ardından Mısır 3. Ordusu olağanüstü önlemler aldığını açıkladı. Mursi`nin iş başına gelmesinin ardından geçen yıl Sina`da yaşanan saldırıların ardından asker bölgede olağanüstü hal ilan etmek istemiş ancak Mursi buna karşı çıkmıştı.
 
Önümüzdeki günlerde yeni bir anayasa beyannamesi ilan edilmesi ve yeni bir hükümetin kurulması bekleniyor.
 
Başbakan`ın Muhammed el Baradey olacağı ve kabinede genç bakanların yer alacağı konuşuluyor.
 
Dün Başbakan Hişam Kandil, yeni hükümet kurulana kadar görevine devam etmeye çağrılmıştı. Kandil`in tutuklanmak istendiği bu nedenle ortaya çıkarılmak için böyle bir yemleme girişiminde bulunulduğu söyleniyor. Kandil hakkında yargı yaklaşık üç ay once bir yıl hapis cezası vermişti.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir