• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Mısır`daki darbe Elazığ`da lanetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği cuma namazı çıkışı Elazığ PTT meydanında basın açıklaması yaparak Mısır`da yaşanan darbeyi lanetledi. Büyük bir kalabalığın katıldığı açıklamada, "Mursi yıkılma Elazığ yanında, Mursi yıkılma Türkiye yanında, Mursi yıkılma Müslümanlar yanında" sloganları atıldı.
 
Basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen,"Mısır`da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı askeri darbe yapması kabul edilemez. Memur-Sen ailesi olarak Mısır`da halkın tercih ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınıyoruz ve lanetliyoruz." dedi.
 
Ordu tarafından yapılan darbenin Mısır halkının iradesini hedef aldığına dikkat çeken Ergen, "Bu apaçık bir zorbalıktır. Halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik küresel nitelikteki kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan bir faşist anti demokratik darbe, Mısır sivil yönetiminin Filistin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür.
 
Bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçları devreye sokulmalı
Mısır`ı iç çatışmalara sürükleme riski içeren ve halkın özgür iradesine yönelik faşist girişim, sadece Mısır`ın değil bölgenin de dengelerinin bozulmasına kapı aralayacak sonuçlara gebedir. Bu nedenle halk tarafından göreve getirilen Mısır`ın sivil yönetiminin göreve devam etmesini sağlayacak bölgesel ve küresel nitelikteki bütün baskı araçları devreye sokulmalı ve darbe en kısa sürede sona erdirilmelidir.
 
Darbecilere karşı tavır ortaya koymayan ve darbeyi kesin bir dille kınamaktan özenle kaçınan BM, AB ve ABD tutumlarıyla demokrasi havariliği yapanların çifte standartlarını bir kez daha sergilemiştir" şeklinde konuştu.
 
Mısır halkına kölelik rolü biçildi
Mısır halkının Hüsnü Mübarek`in istifasıyla ciddi bir nefes aldığını belirten MTTB başkan yardımcısı Turgay Dil ise, "Mısır halkı, demokratik seçimlerle gelen yeni bir yönetimi iş başına getirdi. Fakat küresel güçler Mısır`a ve Mısır halkına kölelik rolü biçti. Bütün bu olayların arkasındaki güç Mübarek zamanında oluşan güç, çıkar odakları ve onların uluslar arası destekçileridir.
 
Olayları abartan pireyi deve yapan uluslararası medya, Mısır halkının iradesini hiçe saymaktadır" dedi.
 
Uluslararası medyaya seslenen Dil,"Bu yaptıklarınız asla unutulmayacak ve halkların vicdanında hak ettiği karşılığını bulacaktır. Bu yapılanların hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır" ifadelerini kullandı. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir