• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bir ton 100 kilo esrar ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ile Bingöl emniyet müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği çalışmalar sonucunda bir kamyon içerisinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinden Batman'a getirilen ve yapılan takip sonucu Bingöl yakınlarında piyasa değeri 4 buçuk milyon TL olduğu ifade edilen bir ton 100 kilogram esrar ele geçirildi.

 

Konu ile ilgili Batman Emniyet Müdürlüğü önünde açıklamalarda bulunan Batman Valisi Yılmaz Arslan, "Yapılan esrar operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı. Özellikle Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında temin edilen esrar maddesini çeşitli yollarla ve araçlarda zulanlamak suretiyle İstanbul'a nakletmesine yönelik çalışan bir çete çökertilmiş durumdadır. Özellikle bu faaliyet sırasında kullanılan araçlarda bir takım değişiklikler yapılmak suretiyle bu faaliyeti gerçekleştirmeye çalıştıkları tespit edilmiş. Bunun üzerine araç, yakın takibe alındı. Bingöl sınırları içerisinde Bingöl Emniyeti ile birlikte bu araç yakalanmıştır" dedi.

 

Özellikle uyuşturucu ticaretine yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Arslan, "Sadece 2013 yılında ilimizde 2 ton 516 kilogram esrar maddesi emniyet birimlerince yakalandı. 400 kilogram esrar maddesi de jandarma birimlerimiz tarafından yakalanmıştır. İlimizde çocukları zehirleyenlere karşı 2013 yılında 64 kişi hakkında işlem yapılmış bunların 35 tanesi tutuklanmıştır. Bu çalışmalarımız ara vermeden devam ediyoruz. Bu konuda etkin bir mücadele yürüten güvenlik birimlerimize ve bize destek olan halkımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Kamyonun zulasında gizlenen esrar maddesinin koku alınmasın diye ziftlenmesine rağmen koku alan narkotik köpeği tarafından bulunduğu belirtildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir