• DOLAR 32.25
  • EURO 34.693
  • ALTIN 2396.052
  • ...
Ağrı'da kış henüz yüzünü göstermedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyanın birçok bölgesinde ve Türkiye'nin bazı illerinde kış mevsiminin çetin geçmesine rağmen Ağrı'da sonbahardan kalma günler yaşanıyor.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu 25 Aralık 2021'de Ağrı'da, aynı günler düşük sıcaklıkların kaydedilmemesi şaşırtıyor.

Kış mevsiminde kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu kentte Ağrılılar, ilk defa aralık ayında böyle bir mevsime şahit olduklarını belirtiyor.

Geçen yıl 25 Aralık'ta hava sıcaklığının eksi 25 dereceyi gördüğü kentte, yoğun kar yağışı nedeni ile beyaza bürünen Millet Bahçesi İLKHA tarafından drone kamerası ile görüntülenmişti.

https://ilkha.com/gundem/dondurucu-soguklar-dogu-anadolu-bolgesi-nde-etkisini-surduruyor-179124

Aynı bölge bu yıl tekrardan drone kamerası ile görüntülendi. Geçen yıl her yerin beyaza büründüğü bahçede ağaçların döktüğü yapraklar, yeşillik görüntülendi.

Hava sıcaklığının 4 derece olduğu bahçede geçen yıl ki sisli havanın yerine güneşli hava hakimdi.

"Allah'ın takdiri gerçekten çok güzel bir hava var"

Ağrılı vatandaşlar aralık ayında ilk defa kış mevsimini bu denli güzel bir hava ile geçirdiklerini belirtti.

Ömrü boyunca Ağrı'da böyle bir mevsim yaşadığını belirten İbrahim Ardin, "45 yaşındayım, bu yıl çok güzel bir hava yaşıyoruz. Aralık ayındayız ve ayın 25'i bugün. Geçen yıla rağmen bu yıl çok güzel geçti, geçen yıl diyebilirim ki eksi 20'lerdeydi bugün itibari ile kar yağışı da fazlaydı. Allah'ın takdiri gerçekten çok güzel bir hava var. Ben ilk defa bu aylarda bu sıcaklığı görüyorum. Geçen yıl bu bölgede bir metreye yakın kar yağmıştı bide hava sıcaklığı eksilerdeydi." dedi.

"Küçükken yoğun kar yağışları olurdu hatırlıyorum, şimdi kar yok"

Aydın Tekgül ise, "73 yaşındayım, ömrümde ilk defa böyle bir hava sıcaklığı görüyorum. Allah ne isterse o olur ama isteriz ki kar yağsın, toprak bir sulansın. Küçükken yoğun kar yağışları olurdu hatırlıyorum, şimdi kar yok. Yaradan istememiş biz hiçbir şey diyemeyiz. Yeri göğü bilen Yaradan'dır, 7 kat göğü, 7 kat yeri yaratandır." ifadelerini kullandı.

Adana'dan Ağrı'ya üniversite eğitimini tamamlamak için geldiğini belirten Emin Alemdar, "Daha önce buraya gelmediğim için havayı bilemiyorum ama arkadaşlarımın söyledikleri kadarıyla bayağı çetin geçmiş geçen yıl. Şanslıyız bu yıl geçirdiğimiz iklim gayet iyi. Adanalıyım, hiç kar yağışı görmedim ama bu yıl Ağrı'da göreceğim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir