• DOLAR 32.227
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2472.485
  • ...
Bingöl’de kaldırım işgallerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kaldırım işgalleri her ilde olduğu gibi Bingöl merkezde de sorun olmaya devam ediyor.

Bingöl Merkez Beşyol mevkiinde bulunan banka ATM’si başta olmak üzere bazı esnafın da ürünlerini kaldırıma bırakmasıyla vatandaşlar yolda yürüyemez hale geldi.

Bölge esnafı, kaldırımda bulunan ATM’nin şehir içi minibüs durağı ile aynı yerde olması dolayısıyla ATM önünde oluşan kalabalığın esnafı ve halkı rahatsız ettiğini dile getirerek ATM’nin daha uygun bir yere taşınması gerektiğini belirtirken vatandaşlar da esnafın kaldırımları işgal ettiğinden şikayetçi oldu.

“Kaldırım işgallerinden dolayı aileler yürüyemiyor”

Bahri Aytar adlı bir vatandaş, ATM'den çok yollara bırakılan eşyaların sıkıntıya yol açtığını söyledi.

Aytar, “Bence ATM’nin oluşturduğu bir sıkıtı yok, kahve köşelerindeki kaldırımlara bakmak lazım. Görevliler gereğini yapmalı. Bayanların yürürken kaldırımda bulunan eşya engeline veya kahve önündeki kalabalıklar içerisinde yürümek zorunda olması doğru bir şey değil, yürüyecek yer yok. Sorun bölge esnafında değil, bölge esnafı her seçimde temsilcilerini seçiyor. Çözüm yetkililerde. Bölge esnafı ne yapabilir? Yetkililer buna çözüm bulmak zorundadır. ATM’yi suçlamak haksızlıktır.” dedi.

“ATM’nin buradan kalkması lazım”

Vatandaşlardan Veysi Budunoğlu, “Bu ATM bütün insanların hakkını işgal ediyor. Bu bir zulümdür. Kaldırımların kesinlikle temizlenmesini istiyoruz. Bir bayan veya bir erkek geçemiyoruz bölgeden, bu konuda şikayetçiyiz. ATM’nin de buradan kalkması lazım.” şeklinde konuştu.

“ATM aynı bölgede daha uygun bir yere taşınmalıdır”

Bölge esnaflarından Sıddık Kıyançiçek ise, “Ortak ATM ve bölgede tek oluşu sebebiyle aşırı bir yoğunluk oluşuyor. Bununla beraber burası aynı zamanda minibüs durağıdır ve insanların beklediği bir nokta. ATM kuyruğu ve yolcu kalabalığı burayı oldukça yoğunlaştırıyor. Bu yoğunluk kaldırımda insanların geçişine engel oluyor. ATM’nin daha geniş ve ferah bir yerde insanların ihtiyacını karşılayacağı bir alana taşınması daha uygun olur.  Bizler esnaf olarak da bu konuda çok problem yaşıyoruz. Özellikle dükkanımızın önünü kapatma konusunda çok sıkıntı yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir