• DOLAR 32.309
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2402.15
  • ...
Paris'teki saldırganından "Kürtleri hedef aldım" itirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Paris'in 10. Bölgesi'nde bir Fransız vatandaşının Ahmet Kaya Kültür Merkezinin de olduğu Enghien Caddesi'nde dün düzenlediği saldırıya ilişkin soruşturmaya, savcılık "ırkçı sebep" ihtimalini ekledi.

Olay yerinde gözaltına alınan saldırganın gözaltı süresi de uzatıldı.

Fransız haber kanalı BFMTV'ye göre saldırgan gözaltına alındığı sırada polislere ilk olarak "Kaç tane öldürdüm?" diye sordu ve "Kürt toplumunu" hedef almak istediğini itiraf etti.

Dün olay yerine gelen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın aşırı sağcı olduğuna ilişkin kesin bilgi olmadığını söylemiş, "Saldırgan bilinçli olarak yabancıları hedef alsa da Kürtlerin özellikle hedef alındığı söylenemez." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Haberlerde, saldırganın 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı bilgisi de yer alıyor.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, sol ve çevreci kesimleri temsil eden birçok milletvekili, ülkedeki aşırı sağa karşı harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir