• DOLAR 32.269
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2414.035
  • ...
Ambulansa yol vermeyen sürücüye "ölüme sebebiyet verme" suçu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Maltepede, ambulansa kasıtlı olarak yol vermeyen sürücüye idari para cezası uygulanmasını değerlendiren hukukçular, hastanın hayatının tehlikeye girmesi durumunda "ölüme sebebiyet vermek" suçlarının da gündeme gelebileceğini kaydetti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü ekiplerince de bu yıl, geçiş üstünlüğü bulunan 341 araca yol vermeyen sürücülere çeşitli ihlallerden yaklaşık 100 bin lira idari para cezası kesildi.

Avukat Sinan Keskin, kara yollarında ambulans, itfaiye, polis ve askeri gibi geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol verilmemesi durumunda idari para cezalarının uygulandığını anımsattı.

Keskin, Maltepe'de yaşanan olayda sürücünün şerit değiştirerek trafik güvenliğini tehlikeye soktuğunu belirterek, "Bir sürücünün kasten bir ambulansa yol vermemesi ve ambulansın gecikmesine neden olması halinde, eğer ambulanstaki hastanın durumu sırf bu gecikme nedeniyle hasta ağırlaşırsa veya vefat ederse, Türk Ceza Kanunu kapsamında 'bilinçli taksirle yaralama' ve "ölüme sebebiyet vermek' suçu dahi gündeme gelebilir." ifadelerini kullandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir