• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Başbağlar'ın hesabını İndi İlahi'de verecekler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde5 Temmuz 1993 yılında 33 masum insanın katledildiği olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


20 yıl önce Sivas/Madımak olayını bahane ederek mazlum Başbağlar köyünde yaşlı, çocuk, kadın demeden 33 masum insanın hunharca ve barbarca katledildiği hatırlatan açıklamada, "Başbağlar katliamı, sözümüz onlara Sivas olaylarının intikamıydı. Evet, masum çocukları, piri fanileri ve kadınları vahşice öldürmek bu karanlık zihniyetin İslama ve Müslümanlara karşı ne denli kindar ve dolu olduklarını göstermiştir. Başbağlar katliamı hedef gözetilerek özellikle tertiplenmiştir. Çünkü Başbağlar'dan İslam kokusu gelmektedir" denildi.


Hınçlarını, halkı kıyamdan geçirerek alınmasının insanlıkla bağdaşmadığına işaret edilen açıklamada, bu kirli tezgâha alet olan katillerin de 'İndi İlahi'de hesap vereceklerine dikkat çekildi.


Açıklamanın sonunda ise, katliamın 20. Yılı vesilesiyle mazlum Başbağlar şehidlerine Allah'tan rahmet ve mağfiret dilenirken, gözü yaşlı ailelerine ve sevenlerine de sabr-ı cemiller niyaz edildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir