• DOLAR 32.548
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2430.686
  • ...
TES ÇAĞ Mısır'daki darbeyi kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır'da bulunan Tesettüre Çağrı Platformu (TES-ÇAĞ) yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Mısır'daki askeri darbeyi kınadı.

 

Platform Başkanı Mehmet Duyu adına yapılan açıklamada, tüm Müslüman halkları ve bu konuda duyarlı devlet yönetimleri seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye ve Mısır halkına yardım etmeye çağrıldı.

 

Halkının yüzde ellisinden fazlasının oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi'nin devrilmesi için her türlü komplonun devreye sokulduğunu ifade eden Duyu, askeri darbelere karşı olduklarını deklare edenlerin söz konusu Müslümanlar olunca adeta kurtuluş reçetesi olarak darbelere sığındığını söyledi.

 

Mısır halkının direnişlerini desteklediklerini açıklayan Duyu son olarak, Mısır halkının ve İhvan-ulMüsliminin Batı uşağı Firavun ordusuna karşı olan haklı direnişlerini destekliyor, aşk ve iştiyaklarını artırarak şehadetler pahasına direnişlerini derinleştirmelerini temenni ediyoruz…

 

Darbeci Mısır ordusunu tel'in ederek en üst perdeden kınıyor, zalimlerin zulmünü Züntikam Olan Yüce Allah'a havale ediyoruz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir