• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Yaz Kur'an kurslarına ilgi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları tüm hızıyla devam ediyor. Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katıldığı ve günde 3 saat eğitim verilen kurslarda; Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

Batman'da tüm camii ve Kur'an kurslarında düzenlenen Yaz Kur'an Kursları, yoğun ilgi görüyor. Kurslar vasıtasıyla çocuklar dini bilgilerin yanı sıra ileriye dönük hayatlarında büyük önem taşıyan konularda da bilgi sahibi oluyor.

24 Haziran Pazartesi günü başlayan Yaz Kur'an Kursları, hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında düzenleniyor. Her yaştan vatandaşın katılımına açık olan Yaz Kur'an Kursları 23 Ağustos tarihinde sona erecek.

Kur-an kurslarına rağbet artıyor
Her geçen yıl Yaz Kur'an Kurslarına ilginin artığını belirten Hamidiye Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Asiye Tanış, "3 tane Kur'an kursu öğreticisi olarak görev yapıyoruz. Burada birinci kurumuz var Elif-Ba, ikinci kurumuz var Kur'an-a yeni geçenler ve üçüncü kurumuz da Kur'an-ı bitirip tecvit öğrenenlerdir. Kursumuz 5 günlük olmasına rağmen ilgi büyüktür. Beklentimiz üzerinde bir katılım oldu. Geçen seneye göre rağbet tabi ki artıyor. Bu sene 100'e yakın yeni öğrencimiz var. Her geçen gün bu sayı daha da artıyor. Bunun yanında öğrencilerimize temel dini bilgileri de veriyoruz. Öğrencilere oyun şeklinde işlediğimiz konularla ilgili Kur'an-ı öğretmeye çalışıyoruz. İlahiler eşliğinde hem sosyal hem dini bilgilerini öğretiyoruz" dedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir