Balık, en sağlıklı şekilde nasıl pişirilir?
Balık fiyatlarının piyasada düşmesiyle tezgahların önü doldu, peki balık hangi şekilde pişirilse daha sağlıklı olur? İşte ayrıntılar.
Bağışıklık sisteminden kalp sağlığına, kemik ve kas gelişiminden zihinsel fonksiyonlara dek vücudumuza pek çok faydayı bir arada sunan balıkları en yüksek besin değeriyle tüketmek için doğru şekilde pişirmek gerekiyor.
Uzmanların haftada en az 2 kez önerdiği balık, içerdiği faydalı öğeler ve lezzetiyle adeta sağlık deposu. Ancak kullandığınız pişirme tekniği, pişirme süresi ve kullandığınız yağ balığın besin değerini etkiliyor.
Balık için en sağlıklı pişirme yöntemleri olarak sırasıyla, vakumla pişirme, mikrodalga, fırınlama ve buharda pişirme öne çıkıyor. Tüm bunların yanı sıra çok sevilen yağda kızartma, balığın içerisindeki faydalı yağ asitlerini ve D vitaminlerini en aza indiren yöntem olarak görülüyor.