Müftü Yıldırım: Doğumdan ölüme kadar yaş sınırı olmayan geniş bir hizmet alanımız var
Din hizmetini toplumun her kesimine ve her yaşına ulaştırmaya çalışacaklarını belirten Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım; 4-6 yaş, gençlik, aile ve bağımlılıkla mücadelenin hizmetleri arasında öncelikli olacağını söyledi.
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Erzurum İl Müftülüğünden Malatya İl Müftülüğüne atanan Müftü Şahin Yıldırım, yapacakları hizmetleri ve hedeflerini İLKHA Muhabirine anlattı.
Din hizmetinin, yaş sınırı olmayan, doğumdan ölüme kadar devam eden geniş bir hizmet alanı olduğuna vurgu yapan Yıldırım, dini duyguların şekillenmeye başladığı zaman dilimindeki 4-6 yaş çocukların, gençliğin, ailenin ve bağımlılıkla mücadelenin hizmetleri arasında öncelikli olacağını söyledi.
"Öncelikli olarak Malatya ilimizi tanıyarak hizmet alanlarımızı belirlemiş olacağız"
Yıldırım, "Bizler öncelikli olarak Malatya ilimizi tanıyarak hizmet alanlarımızı belirlemiş olacağız. Yapacağımız toplantılarla da bu hizmet alanlarımızda neler yapacağımız konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Bu anlamda ilçe müftülerimizle de toplantılar yapıyoruz ve bu toplantılarımıza devam edeceğiz. Bu toplantıların akabinde, yürütülmüş olan hizmetler var. Devam eden hizmetler var. Bunların yanına diğer hizmet ve faaliyetlerimizi de ekleyeceğiz." dedi.
"Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesi, anlaşılması için Kur'an kurslarımızda eğitim faaliyetleri yürütmekteyiz"
Ana hizmet, halka dokunan kesimler olarak Cami ve Kur'an kurslarında aktif olarak faaliyet yürüttüklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:
"Camilerimizde İmam-Hatiplerimiz, Müezzin-Kayyımlarımız vasıtasıyla hizmetlerimizi günde 5 vakit sunmak sureti ile yürütmekteyiz. Bunun yanında haftanın cuma günleri, İlçe müftülerimiz, vaizlerimiz ve uzmanlarımız vasıtasıyla da camilerimizde irşat faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz. Kur'an-ı Kerim, Yüce Rabbimizin vahiy yoluyla Peygamberimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) vasıtasıyla bize gönderdiği rehber kitabımızdır. Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesi, anlaşılması için de Kur'an kurslarımızda eğitim faaliyetleri yürütmekteyiz. Kur'an kurslarımızın kategorizasyonuna baktığımızda A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı var. Bu hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarımız A-B diye statüye erişmekte bunun yanında ihtiyaç odaklı her yaşa hizmet sunduğumuz Kur'an Kursu faaliyetlerimiz var. Okul öncesi 4-6 yaş Kur'an Kursu faaliyetlerimiz de mevcuttur."
"İhtiyacı olan yerlere, yeni Kur'an Kursları yaparak toplumu dini konuda aydınlatma faaliyetini yürüteceğiz"
Malatya İl Müftüsü Şahin Yıldırım
İhtiyaçları belirledikten sonra ihtiyacı olan yerlere, yeni Kur'an Kursu yaparak toplumu dini konuda aydınlatma faaliyetini yürüteceklerini belirten Yıldırım, "Bunun yanında Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde gençlerimize yönelik olarak sunmuş olduğumuz proje okullarımız bulunmaktadır. Bu proje okullarında İmam Hatip Liseleri öğrencilerimiz hem akademik hem de hafızlık eğitimi beraberinde almaktadırlar. Hastanelerimizde manevi rehberlerimiz vasıtasıyla hastalarımıza rehberlik faaliyetlerini yürütmekteyiz. Hapishanelerde görevlendirmiş olduğumuz vaizlerimiz vasıtasıyla da hizmetlerimizi oralara da ulaştırmaktayız. Gençlik ve Spor tesislerinde, KYK yurtlarında, gençlerimize yönelik maneviyatla ilgili aktif olarak yürüttüğümüz faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bu faaliyetler bizden önceki arkadaşlarımız tarafından yürütülmüş olup bizler de devam ettiriyoruz ve daha da zenginleştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz. Malatya'daki kardeşlerimize, her yaştan her kesime ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz." dedi.
"Doğumdan ölüme kadar yaş sınırı olmayan geniş bir hizmet alanımız var. Dini duyguların şekillenmeye başladığı zaman dilimindeki çocuklara öncelik vereceğiz"
Malatya'yla ilgili yapmak istediği hedeflerini anlatan Yıldırım, "Cami merkezli hizmetlerimiz devam etmektedir. Bu merkezin içinde, yaş sınırı olmayan, doğumdan ölüme kadar devam eden geniş bir hizmet alanı var. Bu alanda 4-6 yaş eğitimleri var. Çünkü dini duyguların şekillenmeye başladığı zaman dilimindeki çocuklara öncelik vereceğiz. Bunun yanında okula başlayan gençlerimizin okul dışındaki zaman dilimlerini kendilerine ahlaki çöküntüye uğratacak yerlerde geçirmemeleri için de gençlik koordinatörlüğü vasıtasıyla gençlerimize hizmet alanları açacağız. Ailelerimize dini konuda bürolarımız ve görevli arkadaşlarımız tarafından dini rehberlik yapacağız. Bu hizmetleri yürütürken mekân ile alakalı durumları da ilimizin Valisi başta olmak üzere, Belediye başkanlarımız ve ilimizin diğer yöneticileriyle de görüşmek suretiyle alınacak ortak bir karar ile bu hizmet alanlarımızı genişletmenin gayreti içindeyiz. Toplumumuzun her kesimine, her yaşına hizmetlerimizi ulaştırmaya çalışacağız." diye belirtti.
"4-6 yaş, Gençlik, Aile, Bağımlılıkla Mücadele bizim hizmet önceliklerimiz olacaktır"
Yıldırım son olarak, "4-6 yaş, Gençlik ve Aile, Bağımlılıkla Mücadele bizim hizmet önceliklerimiz olacaktır. Bu konuda da halkımıza şöyle bir çağrımız olacak. Bizlere maddi ve manevi destekte bulunmalarını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Camilerimizde, konferans salonlarımızda bu faaliyetlerimizi yürütürken katılmalarını temenni ediyorum. Bunun yanında hizmetleri her kesime ulaştırmak için dualarını bekliyoruz." dedi. (İLKHA)