• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Batının hedefindeki Müslüman mülteciler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünyanın farklı bölgelerinde, yasa dışı yollarla ülkelerini terk eden insanların büyük çoğunluğu, gittikleri ülkelerde fiziksel ya da psikolojik şiddete maruz kalıyor. Başta Avrupa ülkelerinde olmak üzere gayri insani muameleye maruz kalan, "geri itme politikası"yla ölüme sürüklenen mültecilerin yaşadığı dram, insan hakları ihlallerini gözler önüne seriyor.

Mültecinin başka bir memlekette olmasının onu huzursuz ettiğini belirten Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, memleketlerine gelen mültecilere iyi davranılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de mültecilere, sadece bir şehrin yaptığı yardımların Avrupa ülkelerinin yaptığı yardımdan daha fazla olduğunu dile getiren Tolan, ancak yapılan yardımları kötülüğe çevirmek isteyen güçlerin bulunduğuna vurgu yaptı.

Muhacirler ile yerli halk arasında bozgunculuk çıkararak fitneye kapı aralandığına dikkat çeken Tolan, bu tür oyunlara karşı çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Avrupa ülkelerinin mültecilere karşı tavrının çok sert olduğunu söyleyen Tolan, Batının mültecilerin botlarını batırarak denizde boğulmalarına göz yumduğunu belirtti.

"Kim bir Müminin bir sıkıntısını giderirse Allah da onun sıkıntısını giderir"

Mültecinin göç ettiği yerde kötü görülmesinin doğru olmadığını söyleyen Tolan, "Allah'u Teala iltica eden kardeşlerimizin hürmetine belki bize merhamet ediyor. Bir insan başkasına merhamet ederse, yardımda bulunursa Allah da ona yardımda bulunur. Kim bir Müminin bir sıkıntısını giderirse Allah da onun sıkıntısını giderir. Bir insanın yabancı bir memlekette, toprakta ve yabancı insanların arasında olması zaten onu eziyor, rahatsız ve huzursuz ediyor. Gittiği yerde horlanırsa veya kötülük görürse olmaz." dedi.

"Yaptığımız iyiliği kıskanıp onu kötü göstermeye çalışanlar var"

Mültecilere yapılan yardımı kötü göstermeye çalışan güçlere karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Tolan, "İnsanımızın sadece bir şehrinin yaptığı yardım; kendini medeni zanneden Avrupa ülkelerinin yardımından fazladır. Bir devlet o kadar yardım yapmıyor. Bugün Almanya'da 500 bin Suriyeli mülteci var mı? Bunu bir tek ilimiz yapıyor. Her bir ilimizin mutfağı başka bir devletin mutfağından daha geniştir. Yaptığımız iyiliğimizi dünyada kötülüğe çevirmek isteyen komplolar var. Milletimizle, bize misafir olarak gelen muhacirlerin arasını bozup olay çıkarılabilir. Bunlara karşı çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yaptığımız iyiliği kıskanıp onu kötü göstermeye çalışanlar var. " diye konuştu.

"Mültecilerin denizde boğulmalarına göz yumuluyor"

Batı ülkelerinin Müslüman mültecilere karşı yaptığı kötü uygulamalara değinen Tolan, "Batıdaki ülkeleri, yaptıkları basit bir yardımı, ballandıra ballandıra reklam yapıyor. Mülteci botları yırtılarak batırılıyor, çocuklar öldürülüyor, mültecilerin denizde boğulmalarına göz yumuluyor. Bizim milletimiz gidip onları kurtarıyor. Yemiyor yediriyor, içmiyor içiriyor. Mülteci olan bir bebeğe kendi çocuğu gibi bakıyor. Avrupa'da mültecilere kasten çelme takılıyordu. Mültecilerin yollarına tel diken örüyorlar." şeklinde konuştu.

İslam'ın mültecilere hoşgörüyle bakmayı emrettiğini ifade eden Tolan, "Bizim kültürümüz dinimizin emirleriyle yoğrulmuştur. Bütün davamız bunu devam ettirmeye çalışmaktır. İslam, mültecilere hoşgörüyle bakmayı, işlerini görmeyi, insan olarak muamele etmeyi, bir misafir olarak kabul etmeyi ve bağrımıza basmayı emrediyor." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir