• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Pakistan'da İmran Han'dan eyalet meclislerini feshetme kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan'da eski Başbakan İmran Han, Pencap Eyaleti Başbakanı Pervez İlahi ve Hayber Pahtunhva Eyaleti Başbakanı Mahmud Han'ı yanına alarak Lahor'da açıklamalarda bulundu.

Han, 23 Aralık'ta Pencap ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde meclislerin feshedileceğini açıklayarak, 90 gün içerisinde bu eyaletlerde yeni seçime gidileceğini belirtti.

Meclislerin feshinin ardından iki eyalette yapılacak seçimlerle ülkenin yüzde 66’sının sandığa gideceğini belirten Han, bu eyaletlerde yapılacak seçimlerin genel seçimler için belirleyici bir rolü olacağını ifade etti.

Han, hükümetin ülkedeki genel seçimleri zamanında yapmayacağını ve erteleyeceğini savundu.

İmran Han'ın 23 Aralık'ta Pencap ve Hayber Pahtunhva eyalet meclislerini feshetmesi halinde yasalara göre bu iki eyalette 90 gün içerisinde yeni seçimlerin yapılması gerekiyor.

İmran Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI), Hayber Pahtunhva ve Pencap eyaletlerinde iktidarda bulunuyor.

Hayber Pahtunhva eyaletinin 2017 verilerine göre nüfusu 35,5 milyon. Bununla birlikte eyaletin nüfusunun 2022 itibarıyla yaklaşık 40 milyon olduğu tahmin ediliyor.

Ülkenin en kalabalık eyaleti Pencap'ın nüfusu ise 110 milyonun üzerinde.

İmran Han'ın meclisleri feshetmesinin ardından nüfusu 150 milyonu aşan bu iki eyalette yapılacak seçimler, ülkenin yarısından fazlasının seçime gitmesi anlamını taşıyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir