• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
DÜNYA KUPASININ KAZANANI FİLİSTİN OLDU
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RUHULLAH ŞAYIK / DOĞRUHABER

Katar, FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ilk Arap ve Müslüman ülke oldu. Arap ve İslam dünyasından yüz binlerce futbolsever de Dünya Kupası için Körfez ülkesine gitti.

20 Kasım 2022 tarihinde Katar ve Ekvator arasında oynanan maç ile başlayan turnuva, İslam aleminde, futbol müsabakalarından çok daha farklı bir şekilde gündem oldu.

Turnuvanın başladığı ilk günlerde, ev sahibi Katar’ın, organizasyonu bir İslami tebliği amacına dönüştürmesi ve bu konuda faaliyetler yürütmesi çokça konuşulurken, öbür yandan sapkın gruplara karşı takındığı net tavır Müslümanlar tarafından takdir topladı.

Müslüman ülkelerin çıktığı karşılaşmalarda en önemli gündem maddesi ise hiç şüphesiz, siyonist çetenin işgali altındaki Filistin’e verilen destek oldu. Dünya Kupası uluslararası alanda adeta Filistin'le dayanışmanın sahnesi oldu.

MÜSLÜMAN HALKLAR DİRENİŞE SAHİP ÇIKTI

Maçları izlemek için Katar’a giden binlerce Müslüman ülke taraftarları, kendi milli maçlarını takip etmenin yanı sıra her fırsatta Filistin davasına bağlılıklarını gösterdi.

Maçların öncesinde ve sonrasında Filistin bayrakları açan, Filistin atkıları ve bileklikleri takan binlerce kişi, siyonist işgal çetesi aleyhine sloganlar atarken, Filistin direnişine selam gönderdi.

DÜNYA KUPASI'NIN HER ANINDA FİLİSTİN VARDI

İslam dünyasının ortak meselesi olan Filistin davası, Katar'daki Dünya Kupası'nın adeta her anında kendine yer buldu.

Müslüman ülkelerin milli takımları ve taraftarları Filistin bayraklar ve formalarının yanı sıra çeşitli etkinliklerle direnişe destek vermeyi unutmadı.

Tunuslu taraftarlar Avustralya ile oynadıkları maçın 48. dakikasında, 1948'de yaşanan Nekbe olayını hatırlatmak için İngilizce "Filistin için Özgürlük" yazılı dev bir Filistin bayrağı açtı.

Tunus ve Fas taraftarları da, desteklerini göstermek için Filistin formaları giyerek, Filistin kefiyesi olan Puşi taktı.

Hırvatistan ile Japonya arasında oynanan maç sırasında da bazı seyirciler Filistin bayrağını dalgalandırdı.

FAS MİLLİ TAKIMI KUPAYA ‘DAMGA VURDU’

Fas milli takımı hem futbol başarısıyla hem de Filistin davasına verdiği destekle turnuvaya adeta damga vurdu.

Dünya Kupasında Yarı Finale kadar yükselen ilk Afrika ve Arap ülkesi olan Fas’ın hem milli takım oyuncularıyla hem de taraftarıyla beraber Filistin ve Kudüs’e gösterdikleri teveccüh takdir edildi.

Fas, kendisini yarı finale taşıyan İspanya ve Portekiz maçlarında elde ettiği zaferlerden sonra sahada takım halinde Filistin bayrağını dalgalandırırken, taraftarın "Yaşasın Fas! Yaşasın Filistin! İşgal altındaki Filistin'e özgürlük!" sloganlarına da eşlik etti.

Filistin davasına desteğinin yanı sıra, ortaya koyduğu güzel performans ve centilmence tavırlarıyla da futbolseverlerin gönlüne taht kuran Faslı futbolcuların, ‘şükür secdesi’ne geleneği de Müslümanlar tarafından takdirle karşılandı.

FİLİSTİN İLE DAYANIŞMA GÜNÜ

29 Kasım’da kutlanan, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü’nde de, Katar'ın başkenti Doha'da binlerce Müslüman ülke taraftarları ve bazı yabancı taraftarlar düzenlenen etkinliklere katılarak, Filistin bayrakları açtılar.

Filistin direnişi lehine slogan atan katılımcılar, aynı zamanda siyonist çetenin işgalini tel’in ederek ‘Özgür Filistin’ temennilerini dile getirdi.

“EN ÖNEMLİSİ FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK"

Dünya Kupası için Katar'a giden Siyonistlere ait televizyonların yayınları sırasında birçok ülke taraftarı Filistin bayrağı açtı.

Bazı taraftarların, kendilerine mikrofon uzatanın siyonist basını olduğunu öğrendikten sonra yayına katılmayı reddetmesi görüntüleri, diğer Müslümanlar tarafından tebrikler eşliğinde sosyal medyada sıkça paylaşıldı.

Siyonistlere ait bir kanal, canlı yayında bazı taraftarlar ile röportaj yaparken, bir Mısırlı taraftarın "Filistin çok yaşa" dediği görüntüler internette beğeni rekorları kırdı.

Yine bir Siyonist kanalın canlı yayınına katılan İngiliz taraftar grubu da görüntülere yansıyan kutlamalarının ortasında "Ama en önemlisi Filistin'e özgürlük" sloganları atarak yayını terk etti.

SİYONİSTLER DIŞLANDI

Katar’da siyonist işgalcilere ait medya organları adına çalışan gazetecilerin gördüğü muamele de gündeme damga vurdu.

Siyonist basın, karşılaştıkları muameleyi "düşmanca" diye tanımlarken, maçları takip etmek için ülkede bulunun Siyonist bir muhabir başına gelen olayları anlatarak, "Taksi şoförü bizi yolun ortasında bıraktı. Kardeşlerini öldürdüğümüzü söyledi.” şeklinde konuştu.

Siyonist muhabir, “Daha sonra, bir restoranın yanında çekim yaparken restoran sahibi yanımıza gelerek nereli olduğumuzu sordu. israilli olduğumuzu öğrenince oradan ayrılmamızı ve çektiğimiz görüntüleri silmemizi istedi.” diyerek, Müslüman halkın Siyonist işgale karşı olan tepkisi özetledi.

Öte yandan Katar'daki birçok dükkanda da israil için "Burası boykotu destekliyor" yazılı ifadeler asıldı.

DÜNYA KUPASI SİYONİST ÇETENİN KÂBUSU OLDU

Filistin davasına destek için adete bir platforma dönüşen 2022 Dünya Kupası, Siyonist işgal rejimi için ise tam olarak bir kabusa dönüştü.

Maçlara giden işgalci Yahudiler, turnuvaya katılan Müslümanlar başta olmak üzere diğer halklar tarafından dışlanırken, bu durum siyasi olarak da siyonist rejim için bir hüsran oldu.

FIFA, Dünya Kupası kuralları gereği politik pankartların, sembollerin tribünlerde sergilenmesine izin vermezken, Filistin bayrağı, FIFA kurallarına aykırı bir nitelik taşımıyor.

Siyonist rejim, baskı yoluyla FIFA nezdinde bunu ‘politik sembol’ olarak gösterme yoluna başvursa da başarısız oldu.

SİYONİST MEDYADAN İTİRAF: KAYBETTİK

Siyonistlere ait Haaretz gazetesi de yayımladığı yorum haberde "Pazar günkü maçta Arjantin veya Fransa'dan hangisinin kazanacağını nazarı dikkate almaksızın bu kupanın kazananının Filistin olduğunu itiraf etmemiz gerekir." ifadesine yer verildi. 

Haberde, kupa günlerinin en popüler bayrağının Filistin bayrağı olduğu belirtilirken, turnuvaya katılan, 33 ülke için ‘en çok Filistin'e önem verildiği’ kanaati oluştuğuna dikkat çekti.

Muhabir yorumunda ayrıca, "Biz, yarı finale yükselseydik hatta final maçında yarışsaydık bile değişen bir şey olmayacaktı. Statların içinde ve dışında, metroda ve caddelerde, Filistin'le çok güçlü bir dayanışma öne çıkıyordu. Olayın asıl zirvesi ise Fas takımının hoparlörden, "Yaşasın Fas! Yaşasın Filistin! İşgal altındaki Filistin'e özgürlük!" diye slogan atması idi. Onlar 1967'deki Filistin'i değil Ürdün Irmağı'ndan Akdeniz'e kadar olan toprakların tümünü kastediyorlardı." ifadesine yer verdi. 

FİLİSTİNLİLERLE DAYANIŞMA TURNUVASI OLDU

Geçtiğimiz günlerde de İbranice yayın yapan siyonist Ma'ariv gazetesi bir haberinde Katar Dünya Kupası'nın Filistinlilerle dayanışma amaçlı bir turnuvaya dönüştüğünü yazdı.

"İspanya'ya karşı kazanılan zaferin ardından Filistin bayrağı taşıyan Faslıların  sevinci ve mutluluğu İsraillilerin gözünde bir diken gibiydi." diyen gazete haberinde, " Belki bazı saflar, ilişkileri normalleştirme treninin Arapların İsrail'e karşı tutumunu bir dereceye kadar değiştireceğini düşündü, ancak mevcut Dünya Kupası, Arap dünyasının Filistin davası ve Filistin anlatısıyla her zamankinden daha fazla dayanışmasını gösterdi.'' değerlendirmesinde bulunuldu.

‘NORMALLEŞME’ İHANETİNE MÜSLÜMAN HALKLARDAN TOKAT

Başta Arap ülkeleri olmak üzere bazı İslam ülkelerinin Siyonist işgal çetesi ile ‘normalleşme’ adımları, Müslüman halkların ‘Kudüs sevdası’na tosladı.

Turnuva boyunca her alanda ve her fırsatta Filistin halkıyla dayanışma ve Kudüs davasına bağlılığını gösteren Müslüman halkların bu tutumu; ülke yönetimlerinin, işgalci siyonist rejim ile attıkları sözde ‘normalleşme’ adımlarını tanımadıklarının büyük bir ilanı oldu.

Müslüman taraftarların bu onurlu duruşu; hem işgalci siyoniste hem de ‘normalleşme’ yoluna gidenlere bir tokat olurken, dünya kamuoyunda ve halklar nezdinde, 2022 Dünya Kupası’nın kazananı Filistin oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir