• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'de konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün, Mardinli vatandaşlarla hasret gidermenin yanında Mardin'e kazandırdıkları toplam yatırım bedeli 8,5 milyar liraya, güncel bedeli 17,5 milyar liraya ulaşan yüzlerce eser ve hizmetin resmî açılışını da yaptıklarını belirtti.

Devlet Su İşleri tarafından 1 milyar 100 milyon liralık yatırımla tamamlanan Derik Ovası Sulaması'nı da bugün resmen hizmete sunacaklarını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeyle 14 köye yayılan 91 bin hektarın üzerinde araziyi cazibeli kanal sayesinde herhangi bir enerji gideri olmadan suyun bereketiyle buluşturduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece suyla buluşan arazilerin yılda iki defa ekilebileceğini, dört kat fazla zirai gelir sağlayabileceğini ve 9 bin kişiye ilave istihdam oluşturacağını kaydetti.

Mardin ve ilçelerinde 1 milyar 108 milyon liralık yatırım tutarıyla ve güncel rakamla 3 milyarı aşkın bedelle hayata geçirilen yüzlerce enerji tesisinin açılışını da yapacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Çeşitli kurumlarımıza ait hizmet binalarını, Diyanet İşleri Başkanlığımızca şehrimize kazandırılan camileri, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yaptığı kütüphaneyle kültür projelerini de buradan hizmete açıyoruz. Ülkemizin dört bir yanında Mardin'de de olduğu gibi petrol arama çalışmalarını hızlandırdık. Bugün üç petrol kuyumuzun açılışını yapıyoruz. Mardin'imizdeki doğal gaz altyapısını genişlettik. Ömerli, Dargeçit, Midyat, Savur ve Mazıdağı ilçelerimize getirilen doğal gaz hatlarının açılışını buradan gerçekleştiriyoruz."

Mardin Havalimanı'na 3 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası yaptıklarının belirten Erdoğan, "Bugün gönlümden şöyle bir şey geçti, 'Mardin Havalimanı'nın adını Mardin Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirelim' dedik. Mardin'in medarıiftiharı, Nobel ödüllü Profesör Doktor Aziz Sancar Hocamızın adı bundan sonra Mardin'e girerken Mardin Havalimanı'nın gönderinde de görülecek; Mardin Profesör Doktor Aziz Sancar Havalimanı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiğini anımsatarak şunları kaydetti: "Cumhur İttifakı 325 oyla muhalefeti duman etti. Bu milletin evlatlarının canlarına göz dikerken kendi evlatlarını güven ve şatafat içinde yaşatanların mide bulandırıcı riyakârlıklarını anlatmaya gerek bile duymuyorum. Aslında bunlara en güzel cevabı evlatlarını terör örgütünün pençesinden kurtarmak isteyen Diyarbakır Anneleri verdi. Bay Kemal, altı yaşındaki çocuğunu konuşuyorsun. Bizim ciğerimiz yanıyor, o bir felaket, ayrı bir konu. 10-14 yaşında Kandil'e kaçırılan o yavrular için bugüne kadar bir kelime ettin mi? O terör örgütlerinin taciz ettiği o yavrularla ilgili bir cümle kullandın mı? Diyarbakır Annelerini ziyaret ettin mi? Onlarla helalleştin mi? Ah cambaz ah. Ne diyor? 'Helalleşmeye geldim.' Nereye? Eğer helalleşmeye gideceksen Diyarbakır'a git, Diyarbakır'a. Oradaki annelerle helalleş.

Ama sen kiminle dirsek temasındasın? HDP'yle. HDP ne iş yapıyor? Kandil ile beraber iş tutuyor. Kandil'e karşı senin ciğerin yok, ciğerin. Bir laf edemezsin. Azimle inançla dirayetle yürüttükleri mücadeleyle evlatlarını birer birer terör örgütünden kurtaran Diyarbakır Annelerini ben Mardin'in bu muhteşem meydanından selamlıyorum."

"Henüz biten bir yargı süreci, gelen bir yasak yok"

Son günlerde bir mahkeme kararı üzerinden kopartılan fırtınanın gerisinde faşist zihniyetin olduğunu belirten Erdoğan, "Aslında bu tartışmanın ne bizimle ne şahsımla ne milletimizle bir ilgisi yok. Çünkü konu bir şahsın, hâkimlere hakaret ettiği iddiasıyla aldığı mahkûmiyet kararından ibarettir. Ortada ne bir siyasi tartışma ne bir fikir kavgası ne bir hizmet mücadelesi mevcuttur. Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere, yazılıp, çizilenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Yalan yanlış bir sürü lafın, nasıl iddialı ve emin bir şekilde ifade edildiğini gördükçe gülüyoruz. Birilerinin kendi iç kavgalarını, Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmenin peşinden koştuğunu gördükçe de üzülüyoruz." dedi.

Bugün de yaklaşan seçimler için kendilerine milletin önünde projelerini yarıştırabilecekleri bir rakip aradıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Cumhur İttifakı olarak aylardır bunun çağrısını yapıyoruz, buna karşılık kendilerine 'altılı masa' diyen ama yanındaki, yöresindekilerle kaç tane oldukları belirsiz olan muhalefet cenahı, karşımıza bir isim çıkaramadı. Masadaki herkesin kafasında bir başka hesabın, bir başka niyetin olduğu cümle âlemin malumudur. Şimdi birileri bir mahkeme kararını bahane ederek masanın içindeki hesaplaşmayı bizim üzerimizden kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Bunun adı tek parti faşizmi ama biz bunu yutmayız. Bu tek parti faşizmi artığı zihniyetin, milletimizi kendinden tiksindiren riyakârlığı tam olarak işte budur.

Mertçe ortaya çıkıp mücadele etmek yerine hep başkalarının sırtından iktidar rüyası görme hastalığından bir türlü kurtulamadılar. Dün darbeciler, vesayetçiler üzerinden millî iradenin arkasından dolanıyorlardı, bugün suni gündemler üzerinden aynı hesabı yapıyorlar. Hâlbuki ortada henüz biten bir yargı süreci de gelen bir yasak da yok. Daha bu karar önce istinafa ardından Yargıtay’a gidecek. Eğer mahkemenin verdiği kararın eksiği varsa, hatası varsa zaten oralarda gerekli düzenlemeler yapılabilir. Buradaki asıl çarpıklık yargıyla ilgili bir sürecin altılı masanın kendi içindeki siyasi çekişmelerinin mezesi hâline getirilmeye çalışılmasıdır. Bizi de aynı oyuna alet etmeye kalkıyorlar. Kusura bakmasınlar. Biz bu oyunun içerisinde yer almadık, yer almayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından yapımı tamamlanan yatırımların açılışına geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydandan telekonferans yöntemiyle bağlandığı Midyat'taki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve vatandaşlarla Midyat Şehir Geçişi ve Bağlantı Yolları ile Midyat-Nusaybin Yolu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'in Ömerli ve Dargeçit ilçelerine doğal gaz verme töreni için Ömerli'deki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve ilçelerin protokolüyle "Mardin Derik Ovası Sulaması" için ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'e ve beraberindekilere bağlanarak, buradaki yatırımları hizmete açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasının açılışını da telekonferansla bağlandığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindekilerle gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra yapımı tamamlanan eser ve projelerin toplu açılışını kurdele keserek yaptı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir