• DOLAR 32.251
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2413.999
  • ...
İki kuzen hurda toplayarak aile geçimine katkıda bulunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkezde ikamet eden Harun ve Oğuz Güler adlı kuzenler, yıkımı tamamlanan hükümet konağı binasının enkazından çıkardıkları küçük demir parçalarını toplayarak satıyor ve ailelerinin geçimine katkı sunuyorlar.

Zorluklarla topladıkları hurdaları satarak geçimlerini sağlayan gençler, yazın sıcak havalarda çalışmanın çok zor olduğunu, kış aylarında ise havaların soğukluğundan ötürü pek işe çıkamadıklarını dile getirdi.

Elleriyle kazıdıkları enkazın altından demir parçalarını toplayan gençler, gayretleriyle hem akranlarına örnek oluyor hem de helal rızık peşinde koşmanın ne kadar önemli olduğunu göstermiş oluyorlar.

Zorluklarına rağmen bu işi sürdürmelerinin 2 nedeni var, birincisi kendi emekleriyle, alın teriyle, helal bir rızık kazanmak; ikincisi ise aile geçimine katkıda bulunmak. Bu iki erdemli davranış nedeniyle herkese örnek olan bu iki genç, herkese de helal ve düzgün işlerde çalışmayı tavsiye ediyor.

"Ekmek kazanmak kolay değil"

Birkaç aydır hurda işiyle uğraştığını söyleyen kuzenlerden Harun Güler, "Hurda toplayarak aileme destek oluyorum. İşimiz zor, ancak ekmek kazanmak da kolay değil. Yazın alın teriyle kazanmak çok zor, kışın da pek çalışamıyoruz, genelde evde kalıyoruz. 6 nüfuslu bir ailede babama destek olmak için ben de çalışıyorum." dedi.

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Güler, alın teriyle çalışıp helal kazanç elde etmek isteyenlerin, kimseye muhtaç olmadan bu işi yapabileceklerini söyledi.

"Hırsızlık malından uzak durmalıyız"

Hurda işi yapan kuzenlerden Oğuz Güler ise, "Kuzenimle beraber hurda işinde çalışıyoruz. Ekmek teknemizle ekmeğimizi kazanıyoruz. Hurdaları biriktirip pikap çağırıyoruz ve toplu olarak satıyoruz. Pek fazla kazanç yok ama hırsızlık malından iyidir. Hırsızlık malından uzak durmak gerekir, zira hırsızlık malı ahiret açısından tehlikelidir. Burada hükümet konağı yıkıldı, yıkım ekibi enkazı kaldırdı, işleri bitince bizler de arta kalan demir parçacıklarını toplayıp ekmeğimizi kazanıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir