• DOLAR 32.383
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2412.259
  • ...
Bingöl Valisi Kadir Ekinci Bingöl’ün Adaklı ilçesinde cami açılışına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adaklı'da Kaymakam Burak Bozkurt Gürses ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Ekinci, önce Hükümet Konağını ziyareti etti. Burada Kaymakam Gürses'ten ilçe hakkında brifing alan Vali Ekinci daha sonra birimleri ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar diledi.

Vali Ekinci'nin Adaklı İlçesi programı esnaf ziyareti ile devam etti. Adaklı esnafını işyerlerinde ziyaret eden Ekinci, esnafa 'hayırlı ve bereketli alışveriş' dileklerinde bulundu.

Daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Merkez Ulu Camii açılış törenine katılan Vali Kadir Ekinci açıklamalarda bulundu.

"Tüm camileri Kabe-i Şerif'in birer şubesi olarak görüyoruz"

Vali Ekinci, "Bugün Adaklı ilçemizde yapılan Ulu Cami'nin açılışı için bir aradayız. Öncelikle, böylesine hayırlı bir açılışı nasip ettiği için yüce Rabbimize şükürler olsun. Bu münasebetle hakikaten mutluyuz, mesut ve bahtiyarız. Mutluyuz, çünkü bizler tüm camileri Kabe-i Şerif'in birer şubesi olarak görüyoruz.

Mesut ve bahtiyarız, çünkü bugün açılışını yapacağımız bu ibadethane, günde 5 vakit ezanı şeriflerle bizleri ibadete davet edecek. Malumunuz olduğu üzere, camilerimiz aynı zamanda, milletimizin yerleştiği coğrafyalara vurduğu ölümsüz mühürleridir. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Medine'ye hicret ettiğinde nasıl ilk işi bir mescit inşa etmek olduysa, bizim milletimiz de hamdolsun gittiği yerlerde ilk önce cami inşa ederek hayatı, camiden başlayan ve cami etrafında şekillenen bir örnekliğe dönüştürmüştür. Bizim için camiler sadece ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği eğitim mekanları, istişare alanlarıdır. Onun için camilerimizi ve fonksiyonlarını ziyadesiyle önemsiyoruz. Bu vesileyle, cami yapım süreçlerinde maddi ve manevi olarak emek vermiş tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu değerli eser için Allah hepinizden razı olsun. İnşallah safiyane duygularla inşa edilen bu camilerde geleceğimizi teslim edeceğimiz pırıl pırıl gençler yetişecektir. Allah, huzur içinde yaptığımız bu camide huzur içerisinde ibadet etmeyi de nasip etsin. Sözlerime son verirken Ulu Camii'nin Adaklı ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum." ifadelerine yer verdi.

Vali Kadir Ekinci, son olarak ilçe merkezinde hizmete sunulan İlçe Jandarma Komutanlığı Yeni Hizmet Binasının açılış törenine katıldı.

Ekinci, ilçe ziyaretleri kapsamında ikinci olarak Kiğı ilçesi ziyareti gerçekleştirdi. Kaymakam Gökay İçen ve ilçe protokolünce karşılanan Vali Ekinci, Kaymakamlık makamına geçerek burada Kaymakam İçen'den ilçe hakkında brifing aldı. Kaymakamlık ziyareti sonrası ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Valimiz Kadir Ekinci, esnafa 'hayırlı işler ve bol kazançlar' temennisinde bulundu. Vali Ekinci, ziyaretlerde karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet edip sorun ve talepleri dinledi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir