• DOLAR 32.349
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2390.959
  • ...
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yücel: İlimizde 5 yaş çocuklarda okullaşma hedefine ulaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okul öncesi okullaşma oranları hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, "Bakanlığımız okul öncesinden başlayarak eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir eğitim sistemi oluşturmayı hedefliyor. Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer'in öncülüğü ile ülke genelinde yapılan çalışmalar hedefine ulaştı. Buna paralel olarak da 5 yaş okullaşma oranlarımız da geçmiş yıllara nazaran en yüksek seviyelere ulaştı." ifadelerini kullandı.

Yücel, "Millî Eğitim Bakanlığımızca okul öncesi eğitim alanında yapılan önemli atılımlarla ilimizde de okul öncesi, okul sayıları ve okullaşma oranları son yılların en yüksek seviyelerine ulaştı." dedi.

İlçe müdürleriyle yapılan planlama toplantılarında, Bakanlığın okul öncesi eğitime önem verdiğini hatırlan Yücel, 5 yaştaki çocukların tamamının okul öncesi eğitim almaları için gerekli planlamaları yaptıklarını söyledi.

Tüm ilçelerde buna yönelik okul öncesi farkındalık çalışmaları düzenlediklerini vurgulayan Yücel, "Okula kayıt olmayan öğrenci velilerine ziyaretler yaparak, okul öncesi eğitimin önemini anlattık. Ulaştığımız her çocuğumuzu okul öncesi eğitim kurumlarımıza kaydettik." ifadelerini kullandı.

Yücel, okul öncesi eğitimin insan hayatında büyük öneminin olduğunu, çocukların gelecekleri için onların öğrenme, anlama kapasitelerini arttırarak, gelişim sürecini hızlandıran önemli bir basamak olduğunu vurgulayarak, okul öncesi eğitim alan bir çocuğun, okul öncesi eğitim almayan bir çocuğa oranla eğitim hayatına daha önde başladığını ve büyük bir avantaj sağladığını söyleyip tüm çocuklara fırsat ve imkan eşitliği sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Yücel, "İlimiz genelinde 2021 yılında 3 yaşta yüzde 30.02 olan okullaşma oranı 2022 yılında yüzde 39.57’ye, 4 yaşta 40.31 olan oranı yüzde 52.42’ye ve 5 yaşta ise yüzde 67.53 olan okullaşma oranı yüzde 99’a ulaştı." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir