• DOLAR 32.273
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2477.182
  • ...
70 Tır yardım malzemesi Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2011 yılından bu yana Suriye'de devam eden iç savaş sebebiyle yarım milyona yakın insan hayatını kaybetti, yüzbinlerce insan yaralandı ya da sakat kaldı. Uluslararası raporlara göre; bu süreçte 7 milyon kişi evsiz kalırken, 13 milyon kişi ise insani yardıma ihtiyaç duyar hale geldi.

Yüzbinlerce insanın zor şartlar altında hayatlarına devam ettiği Suriye'de, yüzlerce çadır kamp bulunuyor. Çadır kamplardaki durum, kış aylarında ise daha da zorlaşıyor. Bölgede, maddi imkânsızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan on binlerce aile var. 

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da mazlumlara destek olmak amacıyla harekete geçen İHH, "İyilik Soğuk Geçirmez" sloganıyla başlattığı kış yardım çalışmaları kapsamında diyerek şimdiye kadar bölgeye 70 Tır insani yardım ulaştırdı.

24 ilden Suriye'ye yardın ulaştı

Türkiye'nin 24 farklı ilinden bölgeye giden tırların şehir dağılımları şu şekilde:

Konya 15,İstanbul 9, Ankara 9, Şanlıurfa 7, Sakarya 5, Kayseri 4, Erzincan 2, Eskişehir 2, Kocaeli 2, Amasya, Adana, Bitlis, Antalya, Çanakkale, Çankırı, Düzce, Hatay İskenderun, İzmir, Niğde, Sakarya, Samsun, Tokat, Van ve Zonguldak ise birer tır yardım malzemesi Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir