• DOLAR 32.219
  • EURO 34.728
  • ALTIN 2446.966
  • ...
TSE belgesini yenileme toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus Belediyesi'nin TSE'den ilk kez 2004 yılında, Türkiye genelinde 4. Belediye olarak almış olduğu TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi yenileme çalışmalarına başladı.


2 gün sürecek olan ve TSE Uzman Tetkikçileri Bülent Coşkun ve Devrim Saltan tarafından gerçekleştirilen Belge Yenileme toplantısında, standardın istediği şartların yerine getirilip - getirilmediği, vatandaş memnuniyetinin ve hizmet kalitesinin arttırılarak daha kaliteli, daha hızlı hizmetler üretilmesine yönelik sürekli iyileştirmelerin yeterliliği göz önüne alınacak.


TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem belge yenileme açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Önemli olan kurumlarda kurumsallaşma sisteminin oturması" olduğunu söyledi.


Kocamaz, "Yıllardır hep birlikte mücadelesini verdiğimiz kalite çalışmalarında yine bir değerlendirme aşamasındayız. Türk Standartları Enstitüsü'nün yapacağı bu değerlendirme ile inşallah bugüne kadar ki çalışmalarımız ile eksiklikleri tamamlamış olarak daha ileriye götürülmüş olduğu tespit edilir. Bize başlangıçtan bu yana bu çalışmalarda destek veren değerli tetkikçilerimize ve ekibe huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizlere de bu değerlendirmede yüzünüzün akıyla çıkma yolunda başarılar diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi önemli olan kurumlarda kurumsallaşma sistemin oturmasıdır. İnsanlar gelip geçici ama kurumlar baki bizim de mücadelemiz her kim olursa olsun yönetimde bu işin başladığı gibi her gün, her ay, her yıl artan bir gelişimle işlerin sürdürülmesidir" dedi.


TSE Uzmanı Baş Tetkikçi Bülent Coşkun ise, "10 yıldır Tarsus'a geliyorum gelinen mesafeleri çok net bir şekilde gördüm. Tarsus Belediyesi'nin nereden başlayıp nerelere geldiğini hakikaten çok iyi gözlemledim. Ben TSE'de Sistem Sorumlusu olarak görev yapıyorum. Şu anda bölgede bir tane belediye kalite belgesine sahip o da Tarsus Belediyesi. 28'e yakın sistem var şu an dünyada bunların hepsi yönetim sorumluluğuyla başlar" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir